21 Νοεμβρίου 2017

Διαμαρτυρία στη βάση της Σούδας για τον άγριο ξυλοδαρμό νεαρού μπροστά στη γυναίκα του - ΒΙΝΤΕΟ

Οργή για τους δράστες...

Με κύρια συνθήματα να πάψουν τα Χανιά να είναι ορμητήριο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και «έξω οι Ράμπο» από την πόλη μας, φορείς [δείτε το βίντεο]...
... των Χανίων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα της ερχόμενης Πέμπτης στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς

Αφορμή το πρόσφατο περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού του Χανιώτη από νατοϊκούς στρατιώτες.

Η ανακοίνωση για τον ξυλοδαρμό
Φαίνεται ότι, δεν έφθανε η προ εβδομάδας καταγγελία οδηγού ταξί, ότι μεθυσμένος ΝΑΤΟικός στρατιώτης αποπειράθηκε να τον πνίξει, δεν έφθανε ότι καθημερινά πλέον, ακούγονται εκρήξεις πάνω από τα κεφάλια μας με τις αρμόδιες αρχές –δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, αστυνομία κ.λπ.– να μη έχουν βγάλει μια επίσημη ανακοίνωση για το τι γίνεται στον τόπο μας, δεν έφταναν ότι μέσα σε 15 μέρες έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον δύο πολεμικές ασκήσεις στα Χανιά –Νιρηίς και Άρτεμις– ούτε ακόμη ακόμη ότι λίγες μόλις ώρες μετά την Πορεία της 17ης Νοέμβρη, 4 Βρετανοί στρατιώτες επιτέθηκαν και τραυμάτισαν οικογενειάρχη Χανιώτη που έκανε την βόλτα του σε κεντρική οδό της πόλης

Χθες, 20/11/2017 στα δικαστήρια Χανίων έλαβε χώρα ακόμα ένα επεισόδιο των τραγικών γεγονότων. Η δίκη των 2 κατηγορουμένων ορίστηκε για 8.30 πμ ενώ το πλοίο τους αναχωρούσε στις 9.00 πμ! Η δίκη πήρε αναβολή κι οι θύτες αρμενίζουν!

Όπως καταγγέλλουν μέλη της οικογένειας του θύματος δημόσια, από την Παρασκευή μέχρι και την Δευτέρα έχουν πέσει τηλέφωνα ‘λυτών και δεμένων’ για να θαφτεί η υπόθεση. Επομένως, δεν υπάρχει καμία έκπληξη για την στάση των δικαστικών αρχών. Πλέον τα νατοϊκά στρατεύματα φαίνεται να απολαμβάνουν και δικαστική ασυλία! (για το προσωπικό των ΗΠΑ υπάρχει ετεροδικία)

Ο Παντελής Σαπουνάκης από το κρεβάτι του πόνου
«Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι με χτύπησαν πολύ άσχημα και ταυτόχρονα που μου έλεγε ο άλλος «θα σε σκοτώσω, θα σε σκοτώσω. I will kill you», λέει ο  37χρονος Χανιώτης Παντελής Σαπουνάκης που, το βράδυ της Παρασκευής δέχθηκε δολοφονική επίθεση από Βρετανούς στρατιώτες, στα Χανιά.

Μιλώντας για το περιστατικό στη Νέα Τηλεόραση, απ’ το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται με συντριπτικά κατάγματα στο πρόσωπο, είπε ότι: «Κατευθυνόμουν προς το αυτοκίνητό μου με τη σύζυγό μου γύρω στη μία το βράδυ όταν κάποιος αλλοδαπής καταγωγής μας πλησίασε».

Όπως εξήγησε ένας απ’ την παρέα του, που σε κατάσταση μέθης πλησίασαν τον φίλο του, υποστήριξαν πως είχε κλέψει το κινητό ενός εκ των τεσσάρων. Και κάπως έτσι άρχισε η επίθεση. Το θύμα προσπάθησε να μπει στο αυτοκίνητο αλλά δεν τον άφηναν να κλείσει την πόρτα. «Του ζήτησα να απομακρυνθεί και τότε ήρθαν άλλοι τρεις, προφανώς φίλοι του, και άρχισαν να με απειλούν για τη ζωή μου».

Ένας απ’ αυτούς τον κλώτσησε στο πρόσωπο, τραυματίζοντάς τον σοβαρά. «Απ’ ό,τι θυμάμαι βρέθηκα κάποια στιγμή αιμόφυρτος στο δρόμο, φοβήθηκα πραγματικά για τη ζωή μου εκείνη την ώρα», λέει ο 37χρονος.