7 Οκτωβρίου 2017

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Πούτιν ακόμα και για το ποδόσφαιρο

"Οκτώ ξένοι στο γήπεδο και μόνον τρεις Ρώσοι"

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, δεν διστάζει να τα «χώσει» στον οποιονδήποτε, ακόμα και μπροστά στις κάμερες. Βιομήχανοι, πολιτικοί και πολλοί άλλοι [δείτε το βίντεο]...


... τα έχουν ακούσει από τον «Τσάρο», όταν η δουλειά δεν γίνεται σωστά.

Ο τελευταίος που τα άκουσε ήταν ο Σεργκέι Φουρσένκο. Ο πρόεδρος της Ζενίτ συναντήθηκε για επιχειρηματικούς λόγους με τον Ρώσο Πρόεδρο αλλά τελικά η κουβέντα τους πήγε στο ποδόσφαιρο. Πιο σωστά, την πήγε εκεί ο Πούτιν.

«Καλά τα πας Σεργκέι. Το ποδόσφαιρο είναι ένα πραγματικό ρωσικό παιχνίδι. Οκτώ ξένοι στο γήπεδο με την Ζενίτ κόντρα στην Ρεάλ Σοθιεδάδ στο Europa League. Αρχικό σχήμα με δύο παίκτες και τον τερματοφύλακα της εθνικής Ρωσίας. Αυτά που μας λες είναι αρκετά ενδιαφέροντα αλλά τα δεδομένα είναι διαφορετικά».

Ο Σεργκέι Φουρσένκο έσπευσε να δικαιολογηθεί στον Ρώσο Πρόεδρο: «κ. Πούτιν προσπαθούμε να κρατάμε το όριο σε κάθε αγώνα. Η αναμέτρηση κόντρα στους Ισπανούς ήταν το μοναδικό που είχαμε τόσους ξένους. Προετοιμάζουμε τους Ρώσους αθλητές για την Εθνική ομάδα ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Και να φανταστείτε πως ο Φουρσένκο είναι παιδικός φίλος με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, ενώ και ο αδερφός του Αντρέι Φουρσένκο αποτελεί σύμβουλο του Ρώσου Προέδρου. Δεν χαρίζει σε κανέναν ο Ρώσος ηγέτης.