20 Οκτωβρίου 2017

Αυξανόμενες οι δράσεις της ΜΙΤ στο εξωτερικό

Η κυβέρνηση του Μπαρζανί που έφυγε από Κερκούκ, Μοσούλη και Σιντζάρ δίχως να ρίξει μια σφαίρα, υποστήριξε σήμερα πως πίσω από την ήττα της βρίσκεται ο παράγοντας...
... Τουρκία. Ο εκπρόσωπος του Ιρακινού Κουρδιστάν Αχμέντ Πίρε δήλωσε:

"Στην επιχείρηση Κερκούκ, εξ ονόματος της Τουρκίας περιλαμβάνεται και ο Χακάν Φιντάν, έστω και να δεν μετείχε ο ίδιος προσωπικά, συμμετείχε άτομο που εκείνος είχε καθορίσει".

Η ΜΙΤ ΕΚΑΝΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ Β.ΙΡΑΚ
Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΜΙΤ) για να εμποδίσει τις προερχόμενες από το Β.Ιράκ τρομοκρατικές απειλές και για να εξουδετερώσει κορυφαία ονόματα του ΡΚΚ, τον τελευταίο καιρό έκανε σημαντικές επιχειρήσεις στο Β.Ιράκ.

Μετά από την ένταξη της ΜΙΤ στην προεδρία της Δημοκρατίας, η οργάνωση αυτή έκανε σημαντικές επιχειρήσεις ιδιαίτερα στο εξωτερικό. Τον μήνα που πέρασε στελέχη της ΜΙΤ σε μια επιχείρηση που θύμιζε ταινία, συνέλαβαν στην Συρία 4 βομβιστές τρομοκράτες και τους μετέφεραν στην Τουρκία. [yeniakit.com.tr, tourkikanea]

Σχόλιο: Όταν εγκαταλείπεις μια περιοχή 30.000 τ.χ. χωρίς να ρίξεις ούτε μια σφαίρα, ε, μάλλον δεν μπορείς να ρίχνεις το φταίξιμο στην ΜΙΤ. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί την σοβαρή δράση της ΜΙΤ, για την οποία μάλιστα καυχιέται και το άρθρο. Πάντως, είναι περίεργος ο ρόλος του Μπαρζανί.