6 Οκτωβρίου 2017

Ραγκούσης: "Υπάρχουν ομοφυλόφιλοι μητροπολίτες"

Εξώδικο Ιεράς Συνόδου: "Δώσε ονόματα"

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστέρας, Γιάννης Ραγκούσης μίλησε στο περιοδικό της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, «Antivirus», λέγοντας...


... ότι έχει συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι!

Η Ιερά Σύνοδος δεν είχε άλλη επιλογή από το να του αποστείλει εξώδικο ζητώντας του να υποδείξει τους «φέροντας το στίγμα» ή να ανακαλέσει πάραυτα, τους χαρακτηρισμούς, ειδάλλως, θα υποστεί τις συνέπειες της Δικαιοσύνης.

Αξίζει να προστεθεί ακόμα ότι ο υποψήφιος κάνει ένα λάθος, στην προσπάθειά του να εξηγήσει την υποτιθέμενη «νόσο» των μητροπολιτών. Υποστηρίζει ότι «ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι επιλογή, είναι φύση, και ότι πρέπει η Ορθόδοξη Εκκλησία να σταματήσει την υποκρισία και να μπει μπροστά σ΄αυτή τη νέα εποχή που πρέπει να ξεκινήσει στην Ελλάδα».

Ποιο είναι το λάθος; Ότι προσπαθεί να προσεγγίσει το ζήτημα δια της φύσεως. Ιδού το εξής παράδειγμα: Ας υποθέσουμε πως κάποιος μητροπολίτης «νοσεί» επιδιδόμενος σε ομοφυλοφιλικές περιπτύξεις με άλλους άνδρες. Είναι πλέον θέμα της επιστήμης και συγκεκριμένα, της Ιατρικής. Όχι του κ. Ραγκούση και της Ηθικής.

Κι εδώ ακριβώς, βρίσκεται το παράδοξο του ανδρός: Έχει δει κανείς μητροπολίτη να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο ή κλινική, προκειμένου να αναρρώσει από την ασθένεια της ομοφυλοφιλίας; Υπάρχουν μαρτυρίες ιατρών ή τινών άλλων, νοσηλευτών ή παρισταμένων ασθενών; Όχι! Ουδείς μπορεί να αφηγηθεί περιστατικό που να αναφέρει τέτοιου είδους νοσηλεία για μητροπολίτες ή άλλους ιεράρχες. 

Εύλογα λοιπόν, ο πρώην υπουργός θα βρεθεί σε τραγικό αδιέξοδο. Γιατί τι στοιχεία έχει να καταθέσει, εντός πέντε ημερών, στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του;

Ας αφήσουμε όμως, τους απανταχού Ραγκούσηδες και ας επικεντρωθούμε στην αφύπνιση- επιτέλους- της Εκκλησίας, μπροστά στο νομοσχέδιο- τέρας που προσπαθεί να αλλάξει το φύλο των Ορθοδόξων Ελλήνων και να αλλοιώσει το DNA του Γένους.