18 Σεπτεμβρίου 2017

Το παράκαναν οι Γάλλοι …παριστάνουν τους απολογητές των Τούρκων

Εν αρχή ήταν το θέμα των S-400, όπου οι φίλοι και εταίροι μας οι Γάλλοι, αυτοί που όλο υποτίθεται θα… αντισταθούν στην Άγκελα Μέρκελ βοηθώντας την Ελλάδα να βγει...
... από τη «λάσπη» των Μνημονίων, μόνο που κάπου χάνονται στην πορεία, δεν βρήκαν τίποτα το επιλήψιμο και ουσιαστικά κάλυψαν τους Τούρκους.

Πλέον έρχεται και δεύτερο επεισόδιο στο ίδιο σίριαλ, με τους Τούρκους να βρίσκουν «άκαιρο» το δημοψήφισμα των Κούρδων στο βόρειο Ιράκ και να τους το λένε. Για λόγους πολιτικής ορθότητας, ασφαλώς και τάχθηκαν δια του επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, υπέρ του διαλόγου ανάμεσα στη Βαγδάτη και στο αυτόνομο Ιρακινό Κουρδιστάν.

Όταν λένε όμως «άκαιρο», αν δεν θέλουν να πιστέψουμε ότι υπάρχει ιδιοτέλεια πίσω από τη θέση τους αυτή, να μας εξηγήσουν, έστω σε θεωρητικό επίπεδο, ποιες θα ήταν οι αναγκαίες και ικανές συνθήκες ώστε το Παρίσι να κρίνει ως… επίκαιρο το δημοψήφισμα!

Το έχουμε ξαναγράψει. Οι Γάλλοι είναι «όμηροι» του Ερντογάν και τρέχουν από πίσω τους σαν υπάκουα «σκυλάκια», καθώς «τους τρέχουν τα σάλια» για το συμβόλαιο κατασκευής πυρηνικής μονάδας που διεκδικεί η γαλλική Areva, αλλά και της καταρχήν πρόθεσης των Τούρκων να προχωρήσουν σε συμπαραγωγή του αντιβαλλιστικού συστήματος μακρού βεληνεκούς της γαλλοϊταλικής κοινοπραξίας Eurosam, το SAMP-T με τους ευρωπαϊκούς πυραύλους αναχαίτισης Aster 30.

Εν ολίγοις, το παιχνίδι εξαγοράς «συνειδήσεων» του Ερντογάν καλά κρατεί και μάλιστα το κάνει με… ρωσική τεχνογνωσία, με τρόπο δηλαδή που να διχάσει είτε το ΝΑΤΟ είτε την ΕΕ είτε και τα δυο, ώστε να επιτευχθεί το «διαίρει και βασίλευε». Και για να μη στραβώσει τίποτα με τους Γάλλους, αλλά και για να μπει… στο μάτι της Μέρκελ, άφησε ελεύθερο τον Γάλλο δημοσιογράφο.

Το έκαναν και με τους Ισπανούς που είναι άφαντοι όταν ασκείται κριτική στον Ερντογάν. Ολόκληρο αεροπλανοφόρο ναυπηγούν για την «Υψηλή Πύλη» και διεκδικούν με καλές πιθανότητες και τις φρεγάτες των Τούρκων. Καταληκτικά, μιας και αναφερθήκαμε στη Ρωσία, θα πρέπει να κάνουμε μια παρατήρηση.

Η χώρα του Βαντιμίρ Πούτιν νομιμοποιείται απόλυτα να επιχειρεί να διχάσει τη Δύση, καθώς είναι και επίσημα αντίπαλος του ΝΑΤΟ, ενώ και οι σχέσεις με την ΕΕ είναι προβληματικές. Οι Τούρκοι όμως είναι υποτίθεται μέλη. Λέτε οι ΗΠΑ να μην τα έχουν εντοπίσει αυτά; [defence-point]