21 Αυγούστου 2017

Βούτσιτς προς Τούρκους επενδυτές: Ελάτε να επενδύσετε στη Σερβία

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς κάλεσε τους Τούρκους επενδυτές να κάνουν επενδύσεις στην χώρα του.

«Αγαπητοί Τούρκοι, μην ψάχνετε για αλλού. Εμείς θα σας προσφέρουμε καλύτερες...
... προτάσεις από αυτές που θα σας κάνουν άλλοι». Στην ομιλία του κατά την τελετή θεμελίωσης του εργοστασίου της Teklas Automotive που κατασκευάζει ανταλλακτικά αυτοκινήτου, στην πόλη Βλαντιτσίν Χαν στα νότια της χώρας, ο Βούτσιτς είπε ότι η Teklas θα προσφέρει απασχόληση σε 1.500 άτομα στις εγκαταστάσεις αυτές η κατασκευή των οποίων σχεδιάζεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.

Ανέφερε εξάλλου ότι Τούρκοι επενδυτές θα ανοίξουν εργοστάσια στις πόλεις Ζιτοράντια και Λεμπάνα που βρίσκονται επίσης στη νότια Σερβία, τονίζοντας πως για την βελτίωση της παρούσας κατάστασης της περιοχής υπάρχει ανάγκη από περισσότερους επενδυτές και πως σε αυτό θα συμβάλει και το σχέδιο αυτοκινητόδρομου που θα διασχίζει την περιοχή.

Αφού υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σύντομα συνοδευόμενος από 200 επιχειρηματίες θα επισκεφθεί την Σερβία, ο Βούτσιτς σημείωσε ότι οι Τούρκοι επενδυτές ενδιαφέρονται για το προσωπικό που απασχολούν. Από την πλευρά του ο πρέσβης της Τουρκίας στο Βελιγράδι, Τανζού Μπιλγκίτς, υπογράμμισε ότι οι Τούρκοι επιλέγουν την Σερβία για επενδύσεις επειδή παρέχει στους επενδυτές ευκολίες.