31 Αυγούστου 2017

«Απαγορεύονται οι Έλληνες» (ΕΙΚΟΝΕΣ + ΒΙΝΤΕΟ)

Τεράστια πρόκληση κατά του Ελληνισμού

Το περασμένο Σάββατο άνοιξε στα Κατεχόμενα για πρώτη φορά, μέρος της παραλίας της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου κοντά στην κατεχόμενη (δείτε εικόνες και βίντεο)...
... παραλία της Δερύνειας, όπου επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε Τούρκους και τουρκοκύπριους και φυσικά απαγορεύεται σε Έλληνες.

Όπως αναφέρει ο «δήμαρχος» Αμμοχώστου Ισμαήλ Αρτέρ, είναι η πρώτη φορά που ανοίγει μέρος της περιφραγμένης περιοχής μετά το 1974 για πολίτες εκτός από στρατιωτικούς. Στην παραλία, έχουν δικαίωμα να εισέρχονται με την επίδειξη ταυτότητας μόνο «υπήκοοι» του ψευδοκράτους και Τούρκοι πολίτες. Με άλλα λόγια απαγορεύεται σε ελληνικό έδαφος υπό κατοχή η είσοδος στην παραλία σε Έλληνες.

Η παραλία έχει μήκος 240 μέτρα, διαθέτει 240 κρεβατάκια και ένα μπουφέ για φαγητό και βρίσκεται εντός της περιοχής που υπάγεται στον έλεγχο των τουρκικών δυνάμεων! Με βάση το «πρωτόκολλο» που υπέγραψε ο «δήμος» με τις κατοχικές τουρκικές δυνάμεις, το οποίο θα ανανεώνεται αυτόματα κάθε χρόνο, η εν λόγω παραλία θα λειτουργεί από τον «δήμο» μεταξύ 15 Μαΐου και 29 Οκτωβρίου, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

Στρατιωτικό πρόγραμμα για να κάνει κάποιος μπάνιο! Έτσι θα λύσουν άραγε το Κυπριακό; Φυσικά η είσοδος του κοινού είναι ελεγχόμενη και χρειάζεται η επίδειξη ταυτότητας. Επαναλαμβάνουμε πως είσοδος επιτρέπεται μόνο σε «υπηκόους» του ψευδοκράτους και πολίτες της Τουρκίας.

Από την πλευρά του ο Δήμος Δερύνειας καταδικάζει οποιεσδήποτε ενέργειες γίνονται από την τουρκοκυπριακή πλευρά για διάνοιξη μέρους της παραλίας της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου κοντά στην κατεχόμενη παραλία της Δερύνειας. Η ενέργεια καταδικάστηκε ως προκλητική με τον Δήμο να τονίζει πως «τέτοιου είδους ενέργειες μόνο αγανάκτηση, δυσφορία και απογοήτευση επιφέρουν στον κυπριακό λαό και δεν συμβάλλουν στην προώθηση της ειρηνικής συμβίωσης μεταξύ των δύο κοινοτήτων».

Η είσοδος δε στην παραλία δεν επιτρέπεται ούτε σε δημοσιογράφους! Με τίτλο «Δεν μας έβαλαν μέσα», η Γενί Ντουζέν στο χθεσινό της πρωτοσέλιδο κατήγγειλε ότι δημοσιογράφος της εφημερίδας και τηλεοπτικό συνεργείο του Μπαϊράκ που επιχείρησαν να εισέλθουν στην παραλία τους απαγορεύθηκε η είσοδος. Άλλη δημοσιογράφος, η Φεχιμέ Αλάσια, αποκαλύπτει ότι περίμεναν στην είσοδο της παραλίας όταν, μετά από σχετική εντολή των «στρατιωτικών αρχών», πήραν την απάντηση ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος σε δημοσιογράφους.