21 Αυγούστου 2017

Άγριο παινίδι κατά Ερντογάν από Οζντεμίρ και Μέρκελ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Αγριεύει η προεκλογική καμπάνια στην Γερμανία με αντικείμενο την μεγάλη τουρκική κοινότητα που γίνεται επίκεντρο της μεγάλης κόντρας που ξέσπασε μεταξύ του Ερντογάν (δείτε τις εικόνες)...
... και της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Α. Μέρκελ.

Έτσι μετά την εν ψυχρώ ανάμειξη του Ερντογάν στις γερμανικές εκλογές καλώντας τους Τούρκους που ψηφίζουν στην Γερμανία να καταψηφίσουν την Μέρκελ, μια προτροπή που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, η Μέρκελ αντεπιτίθεται στον Ερντογάν μέσω του Τούρκου ηγέτη του κόμματος των Πρασίνων της Γερμανίας, Cem Özdemir, δεδηλωμένου εχθρού του Ερντογάν καθώς τον έχει αποκαλέσει στυγνό δικτάτορα.

Για τον λόγο αυτό ο Ερντογάν του έχει απαγορέψει την είσοδο του στην Τουρκία.

Στα πλαίσια της αντί-ερντογανικής εκστρατείας, κυκλοφόρησαν σε όλη την Γερμανία αφίσες με την χαρακτηριστική φράση: «ERDOĞAN ARGERN ÖZDEMİR WAHLEN», δηλαδή: Για να εξοργίσετε τον Ερντογάν ψηφίστε τον Οζντεμίρ.

Το κλίμα αναμένεται να πολωθεί και άλλο ανάμεσα στους Τούρκους της Γερμανίας, καθώς ο Özdemir εκφράζει όλη την αντιπολιτευτική μερίδα που εναντιώνεται στα κατασταλτικά μέτρα του Ερντογάν και τώρα με την ανάμιξη του στις γερμανικές εκλογές, θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το χάσμα ανάμεσα τους. (nikosxeiladakis)