8 Αυγούστου 2017

Τα Σκόπια διαψεύδουν ότι συζήτησαν το νέο όνομά τους με τους Αμερικανούς

Η κυβέρνηση των Σκοπίων διέψευσε ως εντελώς αναληθές το δημοσίευμα του ρωσικού Sputnik, σύμφωνα με το οποίο ο Ζόραν Ζάεφ έθεσε το ζήτημα της ονομασίας...
... της πΓΔΜ στον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, προτείνοντας μάλιστα και εναλλακτικές ονομασίες με συνθετικό πάντα το «Μακεδονία».

Σύμφωνα με το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων MIA, η σκοπιανή κυβέρνηση απέρριψε ως εντελώς αναληθείς και ανακριβείς, τις πληροφορίες που διακίνησε το ρωσικό Sputnik, τις οποίες ακολούθως αναπαρήγαγαν αρκετά περιφερειακά σερβικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

«Στη Σύνοδο της Χάρτας της Αδριατικής στην Ποντγκόριτσα σε καμία περίπτωση δεν έγιναν συζητήσεις για αλλαγή του ονόματος της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της σκοπιανής κυβέρνησης, Μίλε Μποσνιάκοφσκι.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο MAKFAX διευκρινίζει ότι η σερβική έκδοση του ρωσικού Sputnik, ισχυρίστηκε ότι στη Σύνοδο στην Ποντγκόριτσα ο πρωθυπουργός Ζάεφ ζήτησε τη στήριξη των ΗΠΑ για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για αλλαγή του ονόματος της πΓΔΜ, ενώ, ως ενδεχόμενες λύσεις [σ.σ. στο ζήτημα της ονομασίας], αναφέρθηκαν οι ονομασίες: «“Άνω Μακεδονία”», «“Βόρεια Μακεδονία”» και «“Δημοκρατία της Μακεδονίας” (Σκόπια)».