4 Ιουλίου 2017

«Χωρίς αντίκρισμα η ευελιξία και καλή πρόθεση της Τουρκίας στο Κρανς Μοντάνα»

Η καλή... πρόθεση της Τουρκίας είναι το συντομότερο ανέκδοτο της χρονιάς

Παραθέτουμε αυτούσιο το δημοσίευμα του τουρκικού κρατικού πρακτορείου TRT, με δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, που αποτελούν...

... μνημείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

Δεν υπάρχει θετική προσέγγιση από την ρωμαίικη πλευρά στη Διάσκεψη για το Κυπριακό που είναι σε εξέλιξη στο Κρανς Μοντάνα της Ελβετίας, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η Διάσκεψη για το Κυπριακό συνεχίζεται στην 7η μέρα της με τη συμμετοχή του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε, του προέδρου Δημοκρατίας της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου Μουσταφά Ακιντζί και του Ρωμιού ηγέτη Νίκο Αναστασιάδη.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας απαντώντας στις ερωτήσεις κατά την αποχώρησή του από τον χώρο της διάσκεψης, αφού επεσήμανε ότι η Τουρκία δείχνει ευελιξία και καλή πρόθεση, είπε:

«Πρέπει όμως να έχει αντίκρισμα αυτό. Δυστυχώς δεν υπήρξε μέχρι σήμερα θετική προσέγγιση από την άλλη πλευρά. Μπορεί να υπάρχουν άλλες ανησυχίες. Επίσης είδαμε και διαρροές που δεν συνάδουν με την ειλικρίνεια. Στο αποτέλεσμα όμως αν θα υπάρξει κάποια λύση εδώ, η απέναντι πλευρά πρέπει να δει την καλή μας πρόθεση».

Ο κος Τσαβούσογλου αφού τόνισε ότι η συγκεκριμένη Διάσκεψη θα είναι η τελική, αφού επεσήμανε ότι ήρθαν με καλή θέληση στη διάσκεψη και ότι θα συνεχίσουν τις εργασίες τους στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε:

«Ξέρουμε τι θέλουμε. Ανακοινώσαμε από την αρχή τη στάση μας και τις κόκκινες γραμμές μας. Είπαμε στην αρχή ακόμα ότι δεν πρόκειται να αποτελέσει σημείο έναρξης για μας θέματα που δεν μπορούν να είναι ακόμα και όνειρο ή φαντασία, όπως μηδέν στρατός μηδέν εγγυήσεις. Το είπαμε το πρώτο βράδυ και το πρώτο πρωί, το ξαναλέμε τώρα για να καταγραφεί».

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας αφού τόνισε ότι καταβλήθηκαν μεγάλες προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, είπε: «Αν θα γίνει ή δεν θα γίνει εδώ να ληφθεί μια απόφαση».