2 Ιουλίου 2017

Παρά τις απεργίες, επανέρχεται η συζήτηση για ιδιωτικοποίηση των σκουπιδιών

Λένε "όχι" συνδικάτα και Σκουρλέτης

Το Μαξίμου μελετά την αλλαγή του νόμου που επιτρέπει στους δήμους να αναθέτουν σε ιδιώτες την αποκομιδή...
... των απορριμμάτων, είπε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι το πεδίο αυτό δεν προσφέρεται για κερδοσκοπική δραστηριότητα, καθώς «πρόκειται για μια κοινωνική υπηρεσία που πρέπει να μείνει έξω από τους κανόνες της αγοράς».

Μάλιστα μιλώντας στην εφημερίδα «Ειδήσεις Σαββατοκύριακο» ο υπουργός άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία η οποία τάσσεται υπέρ της ιδιωτικοποίησης, τονίζοντας ότι η πρότασή της για το θέμα «συνιστά μία ακόμα ένδειξη μιας άκαμπτης και δογματικά νεοφιλελεύθερης τοποθέτησης».

Μέσα στους επόμενους μήνες η κυβέρνηση θα παρουσιάσει την πρωτοβουλία της για διακομματική συνεννόηση στο θέμα της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, όσων εργάζονται για πολλά χρόνια στην ίδια θέση και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. «Η ομηρία που επέβαλαν η πολιτεία και το παλαιό πολιτικό σύστημα πρέπει να αποτελέσει παρελθόν», τονίζει.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την άρνηση της Φώφης Γεννηματά για προγραμματικό διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης κάλεσε την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να τολμήσει κάτι τέτοιο «αν θέλει να βάλει το αποτύπωμά της στο χώρο του οποίου ηγείται»: «όσο παραμένει όμηρος προσώπων που κατ' ουσίαν έχουν πολιτικά απαξιωθεί και βαρύνονται με τις επιλογές που μάς έφεραν μέχρι εδώ, θα αναπαράγει και απλά θα παρακολουθεί την κρίση ταυτότητας του χώρου της».