28 Ιουλίου 2017

Εξαπολύει βόμβες προτού συντριβεί μη επανδρωμένο της Χεζμπολάχ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η οργάνωση Hay’at Tahrir al Sham (HTS), αποτελεί «ομπρέλα» που στεγάζει αριθμό οργανώσεων μαχητών στη Συρία, συμπεριλαμβανομένης και της οργάνωσης (δείτε το βίντεο)...
... που «εκπροσωπεί» την Αλ Κάιντα.

Έδωσε λοιπόν στη δημοσιότητα ένα βίντεο, στο οποίο καταρρίπτει ένα μη επανδρωμένο αερόχημα που φέρεται να ανήκει στη σιιτική οργάνωση μαχητών του Λιβάνου, τη Χεζμπολάχ.

Το βίντεο που ανακτήθηκε από τον εξοπλισμό που έφερε το μη επανδρωμένο αερόχημα, απεικονίζει την πτήση του και την εξαπόλυση τουλάχιστον δύο βομβών εναντίον εχθρικών στόχων – θέσεων της HTS στο έδαφος, προτού δεχθεί πυρά φορητών όπλων και ξεκινήσει την ανεξέλεγκτη πορεία της συντριβής του, η οποία επίσης καταγράφεται από την κάμερα που φέρει.

Το βίντεο προέρχεται από τις επιχειρήσεις στην περιοχή Τζουρούντ Αρσάλ εντός του Λιβάνου, με τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ να επιχειρούν να εκδιώκουν από την περιοχή σουνίτες ισλαμιστές μαχητές, σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις του Λιβάνου.

Μπορεί να μην είναι η πρώτη φορά που τεκμηριώνεται η χρήση οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροχημάτων από τη Χεζμπολάχ (χρησιμοποίησε πέρσι στις επιχειρήσεις στο Χαλέπι), όμως αποτελεί μια επιπρόσθετη απόδειξη ότι η οργάνωση διαθέτει την τεχνογνωσία κατασκευής και την επιχειρησιακή εμπειρία στη χρήση τους.

Υπενθυμίζεται, ότι οι Ισραηλινοί είχαν καταρρίψει το διάστημα 2012-2013, δύο μη επανδρωμένα αεροχήματα της Χεζμπολάχ, τα οποία είχαν διεισδύσει στον ισραηλινό εναέριο χώρο και πετούσαν κοντά στην Χάιφα, στο βόρειο τμήμα της ερήμου Νέγκεβ.