27 Ιουλίου 2017

Ο άνθρωπος του Μέτε στην ζητάει βοήθεια από την Τουρκία για το τζαμί

Ο Αλίογλου που είναι θρησκευτικός λειτουργός στην Κω, τον οποίο έστειλε εκεί ο ψευτομουφτής Μέτε, μιλώντας σχετικά με το Ντεφτερντάρ τζαμί που υπέστη ζημιές...


... στον σεισμό, δήλωσε πως "Εάν θέλουμε επειγόντως να ανοίξει για λατρεία το τζαμί, τότε ιδιαίτερα από την Τουρκία περιμένουμε βοήθεια για την επισκευή του".

Χώροι λατρεία που υπέστησαν μεγάλες ζημιές στην Κω από τον σεισμό στην θάλασσα του Αιγαίου. Περιμένουν ξανά την μέρα που θα λειτουργήσουν. Στην πλέον τουριστική πλατεία της Κω, άρχισαν οι εργασίες απομάκρυνσης των ερειπίων από τον μιναρέ του Ντεφτερντάρ τζαμί που υπέστη μεγάλη ζημιά.

Ο Χαγιατί Αλίογλου-θρησκευτικός λειτουργός και ιμάμης στο νησί σε δήλωση του προς το ΑΑ, είπε πως το τζαμί είναι ένα οθωμανικό μνημείο που χτίστηκε το 1724 και ότι δεν έκλεισε ποτέ. Ο Αλίογλου είπε πως ο μιναρές επισκευάστηκε πριν από 10 έτη και ότι και ο ίδιος εξεπλάγη από το ότι παρά την επισκευή το τζαμί υπέστη τόση ζημιά και ο μιναρές του κατέρρευσε. Ο Αλίογλου είπε πως το τζαμί είναι μια ¨οθωμανική σφραγίδα¨ στο νησί και πρόσθεσε:

"Εκείνη την νύχτα, αυτή η θλίψη δεν προκάλεσε στενοχώρια μόνο στους μουσουλμάνους αλλά και ο ελληνικός λαός στενοχωρήθηκε. Προσδοκούμε το συντομότερο δυνατό να επισκευαστεί και να ανοίξει για λατρεία".

"Περιμένουμε βοήθεια από την Τουρκία για την επισκευή του τζαμιού"
Ο Αλίογλου χρησιμοποίησε την φράση "Εάν θέλουμε επειγόντως να ανοίξει για λατρεία το τζαμί, τότε ιδιαίτερα από την Τουρκία περιμένουμε βοήθεια για την επισκευή του" και πρόσθεσε πως μπορεί να πάρει και μήνες για να γίνει το τζαμί έτοιμο πάλι για λατρεία. Ο Αλίογλου είπε πως στο νησί υπάρχουν 5 τζαμιά εκ των οποίων ανοιχτά για λατρεία είναι τα δύο και ότι και το άλλο το τζαμί στην Γκέρμε έχει ρωγμές στους τοίχους του. (aa.com.tr, tourkikanea)