5 Ιουλίου 2017

Τα ρομπότ του σεξ υψηλά στην κοινωνική αποδοχή

Κυκλοφόρησαν μέχρι και μοντέλα για παιδόφιλους!

Έκθεση θέτει το ζήτημα για το αν τα ρομπότ του σεξ θα μειώσουν τους βιασμούς γυναικών και τις (δείτε τα βίντεο)...


... σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών.

Πρέπει να τεθούν όρια, όπως π.χ. να απαγορευθεί η δημιουργία σεξουαλικών ρομπότ που θα έχουν την μορφή παιδιού. Το σοβαρό αυτό ηθικό ζήτημα αναδεικνύει μια νέα έκθεση από το Ίδρυμα Υπεύθυνης Ρομποτικής στη Χάγη, το οποίο καλεί την κοινωνία σε δημόσιο διάλογο την προοπτική αυτού του είδους των ρομπότ.

Μέχρι σήμερα, λίγες εταιρείες κατασκευάζουν απλές ανθρωποειδείς ρομποτικές κούκλες προοριζόμενες για σεξουαλική χρήση. Ωστόσο, επειδή οι κατασκευαστές δεν δημοσιεύουν τα στοιχεία των πωλήσεων, είναι άγνωστο το πόσοι άνθρωποι μέχρι σήμερα έχουν στην κατοχή τους τέτοια ρομπότ.

Εντούτοις, σύμφωνα με την έκθεση με τίτλο «Το σεξουαλικό μέλλον μας με τα ρομπότ», είναι θέμα χρόνου να λάβει χώρα η «έκρηξη» των πωλήσεων, ειδικά όσο ωριμάζει η τεχνητή νοημοσύνη. Ο υπεύθυνος της έκθεσης, καθηγητής ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης Νόελ Σάρκι του βρετανικού Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, ανακοίνωσε ότι «ήρθε η εποχή για να αφυπνισθεί η κοινωνία στη νέα πραγματικότητα, όπου άνθρωποι και ρομπότ θα κάνουν σεξ».

«Οι πολιτικοί και οι απλοί πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν τι θα είναι αποδεκτό και επιτρεπτό. Πρέπει να σκεφτούμε ως κοινωνία τι θέλουμε να κάνουμε με αυτό το ζήτημα. Δεν γνωρίζω τις απαντήσεις, απλώς θέτω τις ερωτήσεις», τόνισε ο καθηγητής. Μετά τις γνωστές ρεαλιστικές κούκλες με δέρμα σιλικόνης, που ήδη πωλούνται, το επόμενο βήμα είναι οι ρομποτικές κούκλες που κινούνται και μιλάνε. Το μεθεπόμενο βήμα θα είναι οι κούκλες αυτές του σεξ να αποκτήσουν τεχνητή νοημοσύνη τους και αργότερα ποιος ξέρει τι άλλο...

Η έκθεση κρίνει ως πιθανή τη χρήση αυτών των ρομπότ σε οίκους ανοχής, σε ταινίες πορνό, στα σπίτια σε ρόλο συντρόφου για μοναχικούς και ηλικιωμένους, σε κλινικές σε ρόλο σεξουαλικού «θεραπευτή» βιαστών ή παιδόφιλων, καθώς και άλλων ανθρώπων όπως ατόμων με αναπηρίες ή ψυχοσεξουαλικά προβλήματα. Η έκθεση θέτει το ερώτημα για το αν τα σεξουαλικά ρομπότ δύνανται όντως να μειώσουν τους βιασμούς γυναικών και τις κακοποιήσεις παιδιών ή αν αντίθετα διογκώσουν το πρόβλημα.

Εντούτοις η μεγαλύτερη πρόκληση για την κοινωνία είναι η πιθανότητα δημιουργίας σεξουαλικών ρομπότ με μορφή παιδιού. Δυστυχώς έχουν ήδη κυκλοφορήσει στην αγορά τέτοιες «κούκλες» με χώρα προέλευσης την Ιαπωνία και ένα καναδικό δικαστήριο ήδη ερευνά το θέμα για το κατά πόσο η κατοχή τους είναι νόμιμη ή όχι. Η έκθεση στο σημείο αυτό ορθότατα απαιτεί την πλήρη απαγόρευση κάθε σεξουαλικού ρομπότ με μορφή παιδιού, όπως και την απαγόρευση του ρομποτικού «βιασμού»(!).

Έρευνα της κοινής γνώμης που διενεργήθηκε στο πλαίσιο της νέας έκθεσης, δείχνει ότι ήδη περίπου τα δύο τρίτα των ανδρών και το ένα τρίτο των γυναικών τάσσονται υπέρ της χρήσης των σεξουαλικών ρομπότ…