14 Ιουλίου 2017

Κομάντος της Αλ Κάιντα να εκπαιδεύονται σε τακτικές Ρώσων «Σπετσνάζ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Αλ Κάιντα στη Συρία, που από τις αρχές του 2017 ονομάζεται Ταχρίρ Αλ Σαμ, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τζιχαντιστές της που εκπαιδεύονται σε τακτικές (δείτε το βίντεο)...


... των ρωσικών ειδικών δυνάμεων.

Οι ελίτ τζιχαντιστές που συμμετέχουν σε καταδρομικές ομάδες ονομάζονται «ινγκιμάσι», που διαθέτει και το Ισλαμικό Κράτος, με τη διαφορά ότι εκεί εκπαιδεύονται για να αναλάβουν τις πιο δύσκολες και απαιτητικές αποστολές αυτοκτονίας.

Σε κάθε περίπτωση οι «ινγκιμάσι» είναι άνδρες βαθιά αφοσιωμένοι και θεωρούν δεδομένο ότι θα δώσουν τη ζωή τους για τον τζιχάντ. Οι «ινγκιμάσι» εξοπλίζονται με τα καλύτερα όπλα και οχήματα που έχουν στη διάθεσή τους οι τρομοκράτες, ώστε να είναι ικανοί να φέρουν εις πέρας τις ειδικές αποστολές τους.

Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε, οι ελίτ τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα πραγματοποιούν άσκηση με σενάριο μια επίθεση σε οχυρωμένο κτίριο. Χρησιμοποιούν μάλιστα και ένα τεθωρακισμένο BMP-1.

Την εκπαίδευση των τζιχαντιστών κομάντος «ινγκιμάσι» έχει αναλάβει μια υπηρεσία μισθοφόρων που ονομάζεται «Μαλχάμα Τάκτικαλ» και έχει έδρα στην πόλη Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας. Η «Μαλχάμα Τάκτικαλ» δημιουργήθηκε από έναν Ουζμπέκο τζιχαντιστή, που είχε εκπαιδευτεί στις ρωσικές ειδικές δυνάμεις και σκοτώθηκε νωρίτερα φέτος από αεροπορική επιδρομή. Εκπαιδεύει τους τζιχαντιστές κομάντος με τακτικές των «Σπετσνάζ» της σοβιετικής περιόδου. (tribune)