20 Ιουλίου 2017

Εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες επιστρατεύει η Ινδία

Θέμα χρόνου η ανάφλεξη στην περιοχή των Ιμαλαΐων

Νέο πολεμικό μέτωπο που συγκεντρώνει τα βλέμματα της υφηλίου ξέσπασε στην Άπω Ανατολή. Κίνα και Ινδία βρίσκονται...
... ένα βήμα πριν το θερμό επεισόδιο, οδηγώντας σε σύγκρουση τους στρατούς τους που ήδη έχουν συσσωρευτεί στις αυτόνομες εκτάσεις των Ιμαλαΐων τα τελευταία 24ωρα.

Πιο συγκεκριμένα, μόνο η Ινδία κατάφερε να επιστρατεύσει πάνω από 200.000 στρατό, απαντώντας ουσιαστικά στην προειδοποίηση της Κίνας να πάρει οποιαδήποτε στρατεύματα από την περιοχή. Για το Πεκίνο τα εδάφη των Ιμαλαΐων θεωρούνται Κινέζικα και ως εκ τούτου οι Ινδοί καταπατούν τη γη τους.

"Έχουμε πει πολλές φορές ότι η Ινδία θα πρέπει να αντιληφθεί την κατάσταση και να αποσύρει τον στρατό της από την περιοχή, στην οποία βρίσκεται παρανόμως. Οι διαπραγματεύσεις με την Ινδία έχουν τελειώσει", δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Λου Κανγκ, αποτυπώνοντας το χείριστο κλίμα που υπάρχει και σε διπλωματικό επίπεδο μεταξύ των δύο πλευρών.

Περιοχές όπως το Sikkim, θεωρούνται πως θα είναι οι πρώτες που θα πληγούν στην περίπτωση μίας θερμής σύγκρουσης. Το Πεκίνο θεωρεί πως η κίνηση του Νέο Δελχί να επιστρατεύσει πάνω από 200.000 στρατό και μέρος αυτού να το στείλει στις παραπάνω περιοχές, αποτελεί αιτία πολέμου, κάτι που μένει να το δούμε το επόμενο διάστημα να θα επαληθευτεί ή όχι.

Για την ώρα η υπερσυσσώρευση δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή συνεχίζεται.