7 Ιουλίου 2017

Κυπριακό: Ο Τσαβούσογλου για το ναυάγιο στο Κραν Μοντάνα

"Δεν έχει πια νόημα να επιμένουμε στις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών"

Σύμφωνα με το τουρκικό TRT, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι έληξε χωρίς αποτέλεσμα...
... η Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κραν Μοντάνα που ξεκίνησε πριν από 10 μέρες με στόχο την επίτευξη της συνολικής διευθέτησης του Κυπριακού.

«Δυστυχώς έληξε χωρίς αποτέλεσμα ο δεύτερος γύρος της Διάσκεψης για την Κύπρο που ξεκίνησε στο Κραν Μοντάνα στις 28 Ιουνίου», δήλωσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας στη συνέντευξη που παραχώρησε μετά το δείπνο στο ξενοδοχείο που διαμένει. Από την πρώτη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη στις 12 Ιανουαρίου η Τουρκία συνέβαλε με κάθε τρόπο για την εξεύρεση μιας δίκαιης, περιεκτικής και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών.

Στην τουρκοκυπριακή πλευρά η διαπραγματευτική ομάδα και κυρίως ο Πρόεδρος Ακιντζί και αυτοί που ανέλαβαν καθήκοντα στην προηγούμενη διαδικασία τηρούν την ίδια εποικοδομητική προσέγγιση, είπε ο Τσαβούσογλου και πρόσθεσε πως δεν επιτεύχθηκε αποτέλεσμα παρά τις προσπάθειες αυτές.

«Το αποτέλεσμα αυτό έδειξε την αδυναμία μιας λύσης μέσα στις παραμέτρους της αποστολής των καλών υπηρεσιών των ΗΕ. Δεν έχει πια νόημα να επιμένουμε σε αυτές τις παραμέτρους», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο Τσαβούσογλου είπε ότι θα ενημερώσει αναλυτικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Πρωθυπουργό για τη διάσκεψη και πως στη συνέχεια θα κάνουν την αναγκαία αξιολόγηση.