14 Ιουλίου 2017

Τι ετοιμάζουν οι Αμερικανοί; Η άσκηση που προκαλεί ερωτηματικά (ΒΙΝΤΕΟ)

Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις

Πραγματικά εντυπωσιακό ήταν το θέαμα που αντίκρισαν οι κάτοικοι στην ακτή του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας όπου έλαβε χώρα μεγάλη (δείτε τα βίντεο)...
... κοινή στρατιωτική άσκηση που πραγματοποίησαν Αμερικανοί και Αυστραλοί κομάντο, με τη συμβολή Καναδών και Νεοζηλανδών αλεξιπτωτιστών.

Στην άσκηση συμμετείχαν 30.000 στρατιώτες και αξιωματικοί και εκατοντάδες πλωτά και εναέρια μέσα και θεωρείται ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Αμέσως μετά το πέρας της άσκησης, το Γενικό Επιτελείο της Αυστραλιανής διοίκησης εξέδωσε ανακοίνωση αποδεικνύοντας την άριστη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των ειδικών δυνάμεων των δύο μεγάλων κρατών.

Θετικά σχόλια υπήρξαν και στα δυτικά ΜΜΕ, όπου κάποιοι παρέπεμψαν την άσκηση με την απόβαση της Νορμανδίας που έκρινε την τύχη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Αν και θεωρείται ότι η άσκηση είχε ως "αποδέκτη" τη Ρωσία, καθώς τα δεδομένα ομοίαζαν με αυτά μιας αεροαποβατικής ενέργειας στην ανατολική Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Βαλτική, εντούτοις αρκετοί συμμετέχοντες στην άσκηση "φωτογράφισαν" την Βόρεια Κορέα ως τον "υποψήφιο" στόχο.

Πρόσφατα, η κυβέρνηση της Αυστραλίας τάχθηκε υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης στην κορεατική χερσόνησο, αν το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ επιμείνει στην επιθετική του στάση και εξαπολύσει επίθεση εναντίον των ΗΠΑ, ή συμμαχικού κράτους.

Ήδη η Ουάσιγκτον δεν έχει κρύψει τον εκνευρισμό της από την αδρανή στάση που έχει κρατήσει η Κίνα στο θέμα της Πιονγκγιανγκ και παρά τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί, εξετάζει ακόμα και την στρατιωτική επέμβαση, όπως είχε τονίσει στο παρελθόν ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, στρατηγός Μακμάστερ.