21 Ιουλίου 2017

Άνοιξε στα δύο το Λιμάνι της Κω

Δύτες θα εκτιμήσουν την κατάσταση

Πολύ μεγάλο είναι το πρόβλημα στο λιμάνι της Κω, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καθώς υπέστη...


... σοβαρότατες ζημιές. Προς το παρόν παραμένει ανενεργό μέχρι να ελεγχθεί από ειδικά κλιμάκια. Το μεσημέρι θα φθάσουν στο νησί ειδικοί λιμενολόγοι της Διεύθυνσης Λιμενικών Έργων του υπουργείου Υποδομών, για να εκτιμήσουν τις ζημιές.

Παράλληλα, δύτες αναμένεται να πραγματοποιήσουν κατάδυση στο λιμάνι της Κω προκειμένου από τους αρμόδιους μηχανικούς να υπάρξει μία πρώτη εκτίμηση της κατάστασης μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το νησί, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός.

Στην περίπτωση που το κρηπίδωμα είναι εντάξει θα εξετάσουμε την κατασκευή μίας ράμπας προκειμένου να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν τα πλοία της ακτοπλοΐας ανέφερε. «Το λιμάνι θα αποκατασταθεί σύντομα για να λειτουργήσει και πάλι κανονικά» δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο, επειδή το νησί δεν έχει δεύτερο λιμάνι, να χρησιμοποιηθούν φερι μποουτ, προκειμένου να μεταφέρουν επιβάτες και αυτοκίνητα, από και προς την Κω, σε λιμάνια γειτονικών νησιών που είναι προσεγγίσιμα από τα μεγάλα πλοία.