5 Ιουλίου 2017

Οι Τούρκοι εκπαιδευτικοί αντιτίθενται στην απαγόρευση της δαρβινικής θεωρίας

Η Ένωση Τούρκων Εκπαιδευτικών θα καταφύγει στα δικαστήρια για τον αποκλεισμό της μελέτης για την εξέλιξη του ανθρώπου σύμφωνα με τη δαρβινική θεωρία, στο πρόγραμμα...


... των σχολικών μαθημάτων.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του συνδικαλιστικού φορέα, Μεχμέτ Μπαλίκ. Νωρίτερα, το υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας είχε δημοσιεύσει ένα σχέδιο εθνικού προγράμματος σπουδών, στο οποίο έχει αφαιρεθεί η μελέτη για τη θεωρία της εξέλιξης, πυροδοτώντας δημόσιες συζητήσεις στη χώρα.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της ισλαμικής τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, δήλωσε ότι η δαρβινική θεωρία είναι άνευ αντικειμένου, και η μελέτη στα σχολεία είναι προαιρετική. Ο επικεφαλής της συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων, δήλωσε ότι η οργάνωση θεωρεί την κατάργηση της θεωρίας της εξέλιξης ως λάθος και ένα επιβλαβές βήμα.

«Θα εφεσιβάλουμε την απόφαση στο δικαστήριο», δήλωσε ο Μπαλίκ. Σύμφωνα με τον ίδιο, σε μια εποχή της ανάπτυξης της τεχνολογίας δεν μπορεί να υστερεί η μελέτη των φυσικών επιστημών, γράφει η ρωσική ‘Ιζβέστια’. (iz.ru, echedoros)