24 Ιουλίου 2017

Οι Γερμανοί παίζουν "κρυφτούλι" με τον υπ' αρ. 1 καταζητούμενο του Ερντογάν

Ο υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενος στην Τουρκία, μετά τον Γκιουλέν, για το αποτυχόν πραξικόπημα του Ιουλίου του 2015, θρησκευτικός καθοδηγητής για την τουρκική πολεμική..


... αεροπορία, ο ιμάμης Adil Öksüz, βρίσκεται στην Γερμανία σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου και σίγουρα καλύπτεται από τις γερμανικές αρχές.

Ο εν λόγω ιμάμης είχε συλληφθεί την επομένη του πραξικοπήματος στην αεροπορική βάση του Akıncı στην Άγκυρα, που ήταν και το στρατηγείο του πραξικοπήματος, αλλά λίγες μέρες μετά, στις 18 Ιουλίου, το έσκασε με μυστήριο τρόπο και πήγε αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη από όπου διέφυγε στο εξωτερικό, προκαλώντας μάλιστα σκάνδαλο για το πως δραπέτευσε.

Οι τελευταίες πληροφορίες που έχουν εξαγριώσει τους Τούρκους αλλά και τον ίδιο τον Ερντογάν, λένε πως εθεάθη από τον περασμένο Φεβρουάριο σε ξενοδοχείο στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας και παρά του ότι έχει εκδοθεί από την Τουρκία διεθνές ένταλμα σύλληψης, όπως φαίνεται οι γερμανικές αρχές καλύπτουν την διαμονή του εκεί.

Το θέμα αυτό αποτελεί άλλο ένα καυτό σημείο στην διογκούμενη κρίση μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας, ενώ ο Ερντογάν κυριολεκτικά πνέει μένεα στους παραδοσιακούς συμμάχους της χώρας του Γερμανούς. Εκεί βλέπετε δεν περνούν οι μαγκιές του. (nikosxeiladakis)