15 Ιουλίου 2017

Απαγόρευσαν και την τούρτα γενεθλίων σε κοριτσάκι 1 χρόνου που μεγαλώνει στις φυλακές

H Μιράζ που στο ένα έτος ζωής της έχει "δει" δύο φυλακές

Η Γκιουλιστάν Ντικέν Άκμπαμπα μετά από την έγκριση από το Ανώτατο Δικαστήριο της ποινής φυλάκισης 6 ετών και 3 μηνών που της επιβλήθηκε το 2012 με την κατηγορία "μέλους παράνομης οργάνωσης", στάλθηκε...


... στις φυλακές του Μπακίρκιοϊ μαζί με το 7 μηνών μωρό της.  Η Άκπαμπα και η Μιράζ πριν από τρεις μήνες μεταφέρθηκαν στις φυλακές του Γκέμπζε.

O Τζεγκίχ Ζαζά Άκμπαμπα-πατέρας της Μιράζ, μιλώντας στην Σεϊχάν Αβσάρ της Τζουμχουριέτ, δήλωσε πως η μικρή Μιράζ γεννήθηκε στις 14 Ιουλίου, αλλά η διοίκηση των φυλακών δεν επέτρεψε να κατασκευαστεί πάστα γενεθλίων αυτήν την μέρα.

Ο πατέρας δηλώνει πως ¨"Η Μιράζ και άλλα 560 μωρά πληρώνουν το τίμημα για το ότι γεννήθηκαν σε μια χώρα δίχως δικαιοσύνη. Η Μιράζ όπως και τα άλλα, υποχρεώνονται να γιορτάσουν τα γενέθλια τους στην φυλακή".

"Οι δικαστές που καταδίκασαν την γυναίκα μου είναι φυλακισμένοι ως μέλη  της FETÖ. Και η γυναίκα μου είναι φυλακισμένη… Βλέπετε την αντίθεση; Το παιδί μας από τις 19/2 βρίσκεται στις φυλακές. Αδυνατώ να βλέπω την Μιράζ μου να μεγαλώνει. Στην φυλακή άρχισε να μαθαίνει να περπατά, χτυπώντας στα ράντζα της φυλακής. Ενός έτους είναι και γνώρισε δύο φυλακές. Να γίνει δεκτό το αίτημα μας για επανεκδίκαση. Να μην μεγαλώνουν τα παιδιά στις φυλακές. Ζητάω δικαιοσύνη για την Μιράζ και για την σύζυγο μου την Γκιουλιστάν". (Τζουμχουριέ, tourkikanea)