29 Ιουνίου 2017

Σε σύντομο χρονικό διάστημα η παραγγελία των S-400 από την Τουρκία

Κοντά στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την αγορά των Ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 είναι η Τουρκία σύμφωνα με τον πρόεδρο...
... της Επιτροπής Άμυνας του Τουρκικού Κοινοβουλίου Yusuf Beyazıt.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Daily Sabah οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών βρίσκονται στο τελικό στάδιο και στόχος της Τουρκίας είναι η μεταφορά από την Ρωσική αμυντική βιομηχανία της σχετικής τεχνογνωσίας του συστήματος στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία. Από την άλλη πλευρά η Τουρκική αμυντική βιομηχανία επιδιώκει να αναπτύξει την σχετική τεχνολογία ώστε να καταστήσει την χώρα αυτάρκη στον τομέα αυτό.

Όσον αφορά τις πιθανές αντιδράσεις του ΝΑΤΟ σε μια απόφαση σαν και αυτή ο Yusuf Beyazıt δήλωσε ότι η Τουρκία πρέπει να διασφαλίζει τα εδάφη της και εκτίμησε ότι το ΝΑΤΟ δεν θα αντιδράσει εάν τελικά η Άγκυρα αγοράσει τους S-400.

Σύμφωνα με τον Yusuf Beyazıt η Τουρκία είναι ένα από τα πλέον σημαντικά μέλη κράτη της Συμμαχίας, όμως το ΝΑΤΟ δεν έχει βοηθήσει αρκετά την τουρκική κυβέρνηση να πολεμήσει την τρομοκρατία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην περίπτωση της επιχείρησης Euphrates Shield όπου η Τουρκία δρα μόνη της χωρίς ΝΑΤΟική βοήθεια. (viadiplomacy)