28 Ιουνίου 2017

Γερμανός πρώην Άσσος της Luftwaffe πετά με... Spitfire! - ΒΙΝΤΕΟ

Πέρασαν 70 χρόνια για να μπορέσει ο 95χρονος σήμερα πρώην Άσσος της Luftwaffe, Ούγκο Μπροχ, να ικανοποιήσει την περιέργειά του - δει πώς είναι να πετάς με το θρυλικό Spitfire.

Η τελευταία φορά (δείτε τα βίντεο)...
... που βρέθηκε στον αέρα ήταν το 1960 αλλά χθες, η πτήση που έκανε ήταν διαφορετική: την πραγματοποίησε με το αεροπλάνο-σύμβολο του άλλοτε εχθρού, το Spitfire.

Ο Hugo Broch, πιλότος καταδιωκτικών Messerschmitt Bf109 και άσσος του Ρωσικού Μετώπου με 81 καταρρίψεις -συμπεριλαμβανομένων 18 Sturmovik, 12 διπλών και τριών τριπλών εναερίων νικών- σε 324 πολεμικές αποστολές, πέταξε από το πολεμικό αεροδρόμιο της Μάχης της Αγγλίας Biggin Hill πάνω από το Κεντ με ένα διθέσιο εκπαιδευτικό Spitfire TR.9 (MJ627) ιδιοκτησίας του flyaspitfire.com ως επιβάτης.

Πώς ήταν για έναν κάτοχο του Σταυρού των Ιπποτών και του Σιδηρού Σταυρού Α' και Β' Τάξης η πτήση με το... “Spitfeuer”; “To Spitfire έχαιρε μεγάλου σεβασμού. Με αυτά τα αεροπλάνα έχεις την αίσθηση να νιώθεις ελεύθερος να μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις... Το Spitfire είναι καλό αεροπλάνο, υπέροχο και ο χειριστής (που πέταξε μαζί του) καλός πιλότος. Βίωσα και πάλι πώς είναι να πετάς και πόσο όμορφη είναι η πτήση...” είπε μετά την πραγματοποίηση του ονείρου του.

Σε ένα πράγμα όμως ο Hugo Broch παραμένει απόλυτος: “Το Μesserschmitt είναι το καλύτερο αεροπλάνο!”. (onalert)