12 Ιουνίου 2017

Η προκήρυξη του Δήμου Μύκης είναι διακήρυξη τουρκισμού

Ο Δήμαρχος Μύκης, Τζεμίλ Καπζά, σεσημασμένος παλαιόθεν ιμάντας του τουρκισμού στα πομακοχώρια, κατάφερε να γίνει ήρωας.

Πήρε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα για ίδρυση κοινωνικού κέντρου...
... στον δήμο του και θέτοντας απαραίτητο προσόν για τους υποψηφίους των τριών θέσεων εργασίας τη γνώση της τουρκικής γλώσσας (με πιστοποίηση από πανεπιστήμιο της Άγκυρας, παρακαλώ!), δημιούργησε μείζον θέμα.

Πρώτα αντέδρασαν τοπικά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μετά το θέμα αναδείχθηκε στην Αθήνα από τη Χρυσή Αυγή και μέλη της ΝΔ, και τελικά το γραφείο του εισαγγελέα Ξάνθης ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση.

Ο Καπζά κατέθεσε προχθές (6/6/17) γραπτώς στον Εισαγγελέα, ισχυριζόμενος ότι έκανε τα πάντα νόμιμα και έγνοια του ήταν η εξυπηρέτηση των δημοτών οι οποίοι “μιλάν τουρκικά”. Ισχυριζόμενος ότι η προκήρυξή του πέρασε από τον έλεγχο του ΑΣΕΠ Θεσσαλονίκης, μήπως παραπλανεί και το ΟΚ που έλαβε αφορούσε μόνο μέρος του περιεχομένου;

Και γιατί δεν έβαλε θέσεις διαμεσολαβητών γλώσσας που θα έφερναν κι επιπλέον θέσεις εργασίας στον δήμο; Μήπως διότι θα έπρεπε έτσι να βάλει και γνώση της πομακικής; Κακά τα ψέματα, όλα γίνονται για την πιστοποίηση της ταυτότητας που θέλει να επιβάλει η Τουρκία στον πληθυσμό της ορεινής Ξάνθης. Δεν αντέχουν να ακούν για Πομάκους, για πομάκικη γλώσσα, για πομάκικο πολιτισμό.

Το είπε ξεκάθαρα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δ. Θράκης- ABTTF, Χαλίτ Χαμπίπογλου (που ακόμα έχει ελληνικό διαβατήριο) στην σχετική του ανακοίνωση: “όλος ο πληθυσμός του δήμου αποτελείται από Τούρκους”! Έχουμε χρείαν άλλων μαρτύρων – αποδείξεων για το διακύβευμα; (Αντιφωνητής)