15 Ιουνίου 2017

Οι παρεμβάσεις του Πολάκη έπαψαν πλέον να αποτελούν γραφικότητες

Καμπουράκης: «Άκου Παυλή, αντράκι μου»

Ο Πολάκης αθωώνει τον Ρομά, που πυροβόλησε και σκοτώθηκε το 11χρονο παιδάκι, μετά τα σχόλια σε βάρος του για την φωτογραφία που δείχνει...


... τον Πολάκη να πυροβολεί. Μόνο που δεν κατάλαβα από το κείμενο, που μάλλον είναι ασυνάρτητο, πώς μπέρδεψε τους αγώνες εναντίον του κατακτητή με τις μπαλωθιές σε γάμους.

Κάνει λόγο για οικογενειακή παράδοση με όπλα που «δεν ήταν αγορασμένα από λαθρεμπόριο, ούτε επιδεικνύονταν σε γλέντια, ούτε πυροβολούσαν άσκοπα. Διαφύλατταν τη ζωή τους όπως και σε άλλες γενιές πιο πριν παλεύοντας ενάντια στον κατακτητή, παλεύοντας για μια άλλη ΕΛΛΑΔΑ!!!».

Όποιος βγάλει άκρη να μου το πει. Εναντίον ποιου κατακτητή πυροβολεί όποτε του καπνίσει; Τι σχέση έχει ο αγώνας κατά του κατακτητή, με τους παράνομους πυροβολισμούς σε γάμους, που μετρούν αρκετά θύματα μέχρι τώρα; Τουλάχιστον, αυτό το δείγμα της ψευτομαγκιάς, ας μη το προβάλλει προς μίμηση.

Εμφύλιος στην Κρήτη
Πολάκης κατά Καμπουράκη και τανάπαλιν. Με βαριά κουβέντα ξεκίνησε το άρθρο του ο Καμπουράκης, και προβλέπω δυναμική αντίδραση από τον Πολάκη (εκτός κι αν λουφάξει, γιατί φαίνεται τούχει κρατημένα ο Καμπουράκης).

«Άκου Παυλή, αντράκι μου», είπε στον υπουργό. Όχι και αντράκι τον υπουργό. Άντρακλας με τα όλα του. Εμένα μού φέρνει στον Τζον Γουέην, με μουστάκι. Πιστολάδες κι οι δυο, στην υπηρεσία των νομοταγών πολιτών, ορκισμένοι εχθροί των παρανόμων. Θα μου πεις, ο Τζον Γουέην καθάριζε τα σάπια, ενώ ο Πολάκης μάλλον τα ενισχύει. Εντάξει… δεν είναι και δίδυμοι!

Πάντως, ο Καμπουράκης δεν φοβάται την απειλή του Παυλή, που τόχει σκοπό να βάλει δημοσιογράφους τρία μέτρα κάτω από τη γη. Βαριά κουβέντα του είπε: «Βάρδα μην μου την βαρέσει, γιατί δεν σε συμφέρει». Γιατί δεν τον συμφέρει; Έχει μεμπτά ο υπουργός; Ο Πολάκης ο βαρύς;

Εκτός από την χθεσινή 10μηνη φυλάκιση για καταπάτηση αιγιαλού, εκτός από τους παράνομους πυροβολισμούς, τα παράνομα διπλά βιβλία στον Δήμο, τις παράνομες εγχειρήσεις και το παράνομο κάπνισμα εντός του υπουργείου (Υγείας, παρακαλώ) τι άλλο έχει κάνει ο άνθρωπος;

Ότι φώναζε ως Κνίτης, πως η «Αλβανία θα φτάσει ως την Θεσσαλία»; Μα, αυτό δεν είναι κυβερνητική πολιτική; Κάτι τέτοιο φαίνεται. Ότι πλάκωνε στο ξύλο τους Βορειοηπειρώτες; Για προπόνηση ήτανε. Ότι δυο χρόνια ξεβρομίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ, κι αυτό συνεχίζει ατάραχο; Ότι έκανε μαϊμουνιά με τους καταλόγους προσληφθέντων;

Σιγά μωρέ τα παραπτώματα. Όλα αυτά, και τα παραπάνω, και άλλα παρόμοια είναι προαπαιτούμενα για να έχει κανείς σήμερα πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων "ηθικού πλεονεκτήματος". Με τέτοια εφόδια κάνει κάποιος κυβερνητική καριέρα.
Καλλισθένης