30 Ιουνίου 2017

Κοτζιάς - Κυπριακό: Αποτρέψαμε μία προσπάθεια εκβιασμού της διαπραγμάτευσης

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ζητάει όλα ή τίποτα»

Για προσπάθεια εκβιασμού της διαπραγμάτευσης από την τουρκική πλευρά έκανε λόγο σήμερα με δήλωσή του...
... ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς εισερχόμενος στον συνεδριακό χώρο όπου διεξάγονται, για τρίτη κατά σειρά μέρα, οι εργασίες της Διάσκεψης για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας.

«Χθες έγινε μια προσπάθεια εκβιασμού της διαπραγμάτευσης. Την αποτρέψαμε με σαφήνεια. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ζητάει όλα ή τίποτα», τόνισε ο κ. Κοτζιάς επισημαίνοντας ότι «η διαπραγμάτευση είναι για να κάνουμε ένα συμβιβασμό που να ωφελεί όλες τις πλευρές» αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

«Εγώ εξήγησα στους συναδέλφους μου», πρόσθεσε «ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά, όπως και η Ελλάδα, διαθέτει το Δίκαιο και τη δύναμη του Δικαίου, ενώ η άλλη πλευρά διαθέτει την κατοχή και το στρατό. Αυτή είναι η διαπραγμάτευση».

Στο σημείο αυτό αξίζει να τονίσουμε ότι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο περιθώριο της Διάσκεψης είπε χθες ότι η Άγκυρα δεν θα δεχθεί ποτέ την πλήρη αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο, ούτε την άρση των εγγυήσεων, έστειλε από το περιθώριο της Διάσκεψης για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας.

Ο Νίκος Κοτζιάς xθες προειδοποίησε τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι, με όλα όσα λέει και κάνει, προσπαθεί να τινάξει τη Διάσκεψη στον αέρα. Τελικώς, ο Τσαβούσογλου αναγκάστηκε να "μαζευτεί", συνεχίζοντας ωστόσο στο ίδιο μήκος κύματος να λέει "βρείτε τα στα άλλα κεφάλαια (δικοινοτικές συνομιλίες) και μετά ελάτε να μου πείτε, για να κουβεντιάσουμε" την ασφάλεια εγγυήσεις.