26 Ιουνίου 2017

Μπουτάρης: "Όλα τα απορριμματοφόρα στους δρόμους, αλλιώς ιδιώτης" (ΒΙΝΤΕΟ)

Επέμβαση ΕΛ.ΑΣ. εάν εμποδίσουν τον ιδιώτη

«Τρεις ή τέσσερις» προσφορές κατατέθηκαν από ιδιώτες για την ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη, όπως γνωστοποίησε (δείτε τα βίντεο)...


... ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Οι προτάσεις αυτές κατατέθηκαν στο δημαρχείο και όχι στον ΣΜΑ Φοίνικα, που τελεί υπό κατάληψη από τους συμβασιούχους στην καθαριότητα του δήμου.

Όπως είπε ο κ. Μπουτάρης, θα ακολουθήσει το άνοιγμα των προσφορών και έπειτα θα συνεδριάσει εκτάκτως η οικονομική επιτροπή για να τις αξιολογήσει.

«Υπάρχει πιθανότητα ακόμα και αύριο το μεσημέρι να βγουν οι ιδιώτες και να καθαρίσουν την πόλη χρησιμοποιώντας τους υπάρχοντες Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και προειδοποίησε: «Αν οι συμβασιούχοι προσπαθήσουν να τους αποτρέψουν θα επέμβει η αστυνομία». «Η τριήμερη ανάθεση σε ιδιώτη δεν σημαίνει ιδιωτικοποίηση», επανέλαβε.

Εντούτοις σημείωσε ότι εάν οι συμβασιούχοι συμφωνήσουν να άρουν το μπλόκο και να βγάλουν άμεσα όλα τα απορριμματοφόρα στους δρόμους της πόλης, θα αποσύρει τον διαγωνισμό για τη σύμβαση με ιδιώτη.

Αμέσως μετά τις δηλώσεις του Γ. Μπουτάρη ξεκίνησε η συνάντησή του με τους συμβασιούχους, προκειμένου να βρεθεί, εφόσον είναι εφικτό, η «χρυσή τομή». Στη σύσκεψη συμμετέχουν και εκπρόσωποι των μόνιμων εργαζομένων, αλλά και ο γγ του δήμου, Θ. Ψαρράς.