27 Ιουνίου 2017

Μπουτάρης: "Από σήμερα θα αναλάβει ο ιδιώτης για τα σκουπίδια"

"Τα 26 απορριμματοφόρα με προσωπικό ασφαλείας δεν επαρκούν"

«Μεγάλη σαχλαμάρα» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης τις κατηγορίες ότι επιθυμεί...


... να ανοίξει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας.

«Η μισή Ελλάδα εξυπηρετείται από ιδιώτες… Να κάνουμε ένα μεικτό σύστημα (ιδιωτικών – δημοσίου)» σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ κι ενώ σήμερα στην πόλη η αποκομιδή απορριμμάτων πραγματοποιείται από 26 απορριμματοφόρα με προσωπικό ασφαλείας.

Ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε την ελπίδα ότι ο ιδιώτης θα αναλάβει καθήκοντα από σήμερα κιόλας, για να καθαριστεί η πόλη μέχρι να βρεθεί λύση από την κυβέρνηση, καθώς στους δρόμους της συμπρωτεύουσας υπάρχουν πάνω από 2.000 τόνοι σκουπιδιών, και η απόφαση των συμβασιούχων για μερική αποκομιδή δεν επαρκεί.

Κατήγγειλε δε ότι ορισμένοι επιχειρηματίες προσλαμβάνουν αθίγγανους και άλλα άτομα για να πάρουν τα σκουπίδια που είναι κοντά στα καταστήματά τους για να τα πετάξουν αλλού.

Σύμφωνα με το δήμαρχο, η διεκδίκηση της μονιμότητας έχει κριθεί αντισυνταγματική. Διευκρίνισε δε ότι στην καθαριότητα στο δήμο Θεσσαλονίκης εργάζονται σήμερα 350 μόνιμοι και 700 με 1.000 συμβασιούχοι που προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη κάθε φορά που λήγουν οι συμβάσεις τους. «Πρόκειται για φάμπρικα» παρατήρησε.

Ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε επίσης ότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν μπορεί να καθορίζει τι θα κάνουν οι δήμαρχοι στο θέμα των συμβασιούχων. «Αυτό είναι αντισυνταγματικό, καταργείται το αυτοδιοίκητο των δήμων, δεν είμαι διορισμένος, με ψήφισαν» τόνισε.