21 Ιουνίου 2017

Το Ιράν υπέστη μεγάλο πλήγμα στην αποτρεπτική του ισχύ!

Δεν βρήκαν στόχο οι πύραυλοι που εκτόξευσε

Μεγάλο πλήγμα δέχθηκαν οι Ιρανοί  με την απόφαση να πραγματοποιήσουν πυραυλικές επιθέσεις κατά στόχων...
... του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, καθώς οι 6 ή 7 βαλλιστικοί πύραυλοι μέσου βεληνεκούς που έβαλαν προς την περιοχή της Ντέιρ Εζ Ζορ, δεν βρήκαν τον στόχο τους.

Για το φιάσκο υπεύθυνοι είναι οι Φρουροί της Επανάστασης που αποφάσισαν να βάλλουν τουλάχιστον έξι με εφτά βαλλιστικούς πυραύλους τύπου Zolfaghar από τις δυτικές περιοχές στο Ιράν. Λόγω της αποτυχίας των πυραύλων να βρουν στόχο, κρίνεται αμφίβολη η αξιοπιστία της ιρανικής ανακοίνωσης για τον θάνατο 360 τρομοκρατών, διότι αυτοί οι θάνατοι μπορούν να αφορούν «παράπλευρες απώλειες».

Σύμφωνα μάλιστα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, οι ιρανικοί πύραυλοι, εκτός από έναν που έπεσε στην πόλη Μαγιαντίν, πόλη που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος, απέτυχαν ακόμα και να φτάσουν στη Συρία και κατέπεσαν στο έδαφος του Ιράκ…

Αυτή η επιτυχία που διαφήμισαν οι Ιρανοί, αποτελεί στην πραγματικότητα ένα τεράστιο φιάσκο που επιβεβαίωσε ότι το Ιράν δεν μπορεί ακόμη να απειλήσει το Ισραήλ.  Η ζημιά στη διεθνή εικόνα και την αποτρεπτική στρατηγική του Ιράν είναι μεγάλη.