26 Ιουνίου 2017

Καφρίλα εξτρεμιστών των θρησκειών…

Οι εξτρεμιστές οποιασδήποτε πλευράς, οποιασδήποτε θρησκείας θα πρέπει να απομονώνονται και να τους απαγορεύεται αυστηρά να παρεμβαίνουν...


... στις ζωές των άλλων, προσβάλλοντάς τους μάλιστα βαθύτατα με τη ρατσιστική συμπεριφορά τους.

Όποιος δεν επιθυμεί να ακολουθήσει τους κανόνες μιας ελεύθερης κοινωνίας, θα πρέπει ο ίδιος να απομονωθεί, όχι να καταπατά τα δικαιώματα άλλων με το πρόσχημα του «δικαιώματος στη διαφορετικότητα». Κι επειδή πολλοί θα υποπτευθούν ότι για μια ακόμη φορά τα έχουμε βάλει με το Ισλάμ, θα έχουν προβλέψει λανθασμένα, αφού η σημερινή είδηση αφορά την «ειδική μεταχείριση» που επεφύλασε ο ισραηλινός κρατικός αερομεταφορέας, η El Al, στους αποκαλούμενους ως «υπέρ-ορθόδοξους» Εβραίους.

Η El Al λοιπόν καταδικάστηκε, όταν πελάτης γυναίκα, η Ρενέε Ραμπίνοβιτς σχεδόν 80 ετών, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ζητώντας δικαίωση, διότι ενώ πετούσε με την ισραηλινή εταιρία το 2015 από το Νιούαρκ των ΗΠΑ στο Τελ Αβίβ, της ζητήθηκε να αλλάξει θέση, επειδή το είχαν ζητήσει υπερορθόδοξοι που πετούσαν μαζί της και τυχαίως η γηραιά κυρία έτυχε να κάθεται κοντά τους.

Η ίδια δήλωσε στο δικαστήριο ότι ένιωσε ταπεινωμένη και ντροπιασμένη από το συμβάν. Και τι να πεις σε μια γυναίκα αυτή της ηλικίας που έχει επιζήσει του Ολοκαυτώματος; Δικαστήριο της Ιερουσαλήμ τη δικαίωσε, με το σκεπτικό ότι τέτοια αιτήματα παραβιάζουν τη νομοθεσία κατά των διακρίσεων.

Διέταξε την El Al να ενημερώσει το προσωπικό της ότι τέτοια αιτήματα προς τους επιβάτες είναι παράνομα, ενώ της επιδίκασε και αποζημίωση ύψους 1.800 δολαρίων. Δεν είναι για τα χρήματα, όμως η έκβαση της προσφυγής αποτελεί μια μεγάλη νίκη για την ίδια. (defence-point)