30 Ιουνίου 2017

Ξυλοφόρτωσαν τον αρχιμουφτή και την οικογένειά του στην Σόφια

Εξοργίστηκαν οι... Τούρκοι

Φαίνεται πως κάποιοι στην γειτονική Βουλγαρία αγανάκτησαν με την θέα του αρχιμουφτή και της οικογένειάς του να κυκλοφορούν δημόσια σε κεντρικούς δρόμους...


... της βουλγαρικής πρωτεύουσας με τις κλασικές μουσουλμανικές αμφιέσεις και ξέσπασαν ξυλοφορτώνοντας κυριολεκτικά όλη την οικογένεια του.

Όπως ήταν επόμενο το επεισόδιο αυτό προβάλλεται με μεγάλη οργή από τα τουρκικά ΜΜΕ και με έμφαση πως ο τουρκικός μουσουλμανικός πληθυσμός της Βουλγαρίας δέχεται αισχρή επίθεση.

Όπως αναφέρεται, ο αρχιμουφτής της Βουλγαρίας, Celal Faik, Birali, η σύζυγος του και δυο κόρες του, 16 και 20 ετών, που κυκλοφορούσαν με τις κλασσικές μουσουλμανικές αμφιέσεις, δέχτηκαν επίθεση στην Σόφια και στην περιοχή Svoboda την ώρα που έβγαιναν από το τοπικό σουπερ μάρκετ που είχαν πάει για ψώνια.

Ο αρχιμουφτής αμέσως ειδοποίησε τη αστυνομία, αλλά οι δράστες είχαν εξαφανιστεί και η Αστυνομία διεξάγει ανακρίσεις για το επεισόδιο, που όπως τονίζεται, προκαλεί ένταση μεταξύ της τουρκόφωνης μουσουλμανικής μειονότητας και των χριστιανών.

Η επίθεση προκλήθηκε. όπως αναφέρουν και τα ΜΜΕ. από την προκλητική μουσουλμανική αμφίεση της οικογένειας του αρχιμουφτή που θύμιζε περισσότερο την… Μέκκα. παρά ένα ευρωπαϊκό κράτος. Οι Τούρκοι βέβαια την απέδωσαν σε φασιστικά στοιχεία. (nikosxeiladakis)