19 Ιουνίου 2017

Ανθελληνικό πανηγύρι με τον Γιλντιρίμ στήνει το Τουρκικό Προξενείο στη Θράκη

Στη Θράκη το Τουρκικό Προξενείο έχει προετοιμάσει μια υπερπαραγωγή προκλητικότητας για τον Μπιναλί Γιλντιρίμ, μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός STAR.

Λίγες ημέρες πριν από...
... την άφιξη του Τούρκου Πρωθυπουργού το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, «καθαίρεσε» τον ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε από τη θέση του προέδρου της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης».

Τοποθετήθηκαν δύο ακραίοι τουρκόφρονες δήμαρχοι, ο Τζεμίλ Καπζά της Μύκης και ο Ριντβάν Αχμέτ των Αρριανών Ροδόπης. Η κίνηση αυτή, όπως μεταδίδει το STAR, σηματοδοτεί την έναρξη της ανθελληνικής προσπάθειας να χαρακτηρίσει και επίσημα την θρησκευτική μειονότητα ως «τουρκική».

Και ο Γιλντιρίμ έρχεται στην Θράκη για να βάλλει την σφραγίδα, αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός το βράδυ της Δευτέρας θα λάβει μέρος στο Ιφτάρ, το κύριο δείπνο που έχουν οι μουσουλμάνοι για το ραμαζάνι. Στο χωριό Λύκειο της Θράκης θα βρεθούν περισσότεροι από 5.000 μουσουλμάνοι, έτοιμοι να χειροκροτήσουν τον Γιλντιρίμ.

Μια εκδήλωση που σύμφωνα με το STAR θα διακρίνεται από έντονα ανθελληνικά στοιχεία, ενώ θα τον συνοδεύουν και αρκετοί υπουργοί της κυβέρνησης Ερντογάν. «Οι κάτοικοι των Αρριανών έκαναν θυσίες. Για εμάς κάθε πλευρά είναι ίδια. Πρώτα ο Θεός το Λύκειο και τα γύρω χωριά, θα φιλοξενήσουν τον Κύριο Πρωθυπουργό όπως αρμόζει στην Δυτική Θράκη και στην περιοχή.

» Αυτό το λέω παντού. Εδώ στην περιοχή υπάρχει μια νηφαλιότητα και μια βαθύτητα. Εμείς λοιπόν επιθυμούσαμε αυτή την εικόνα να την δουν και κρατικοί αξιωματούχοι και ο Κύριος Πρωθυπουργός μου», δήλωσε ο Τούρκος πρόξενος, Αλή Ριζά Ακιντζί.

Η επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στην Θράκη χαρακτηρίζεται ως ιδιωτική, που σημαίνει ότι δεν θα παραστεί εκπρόσωπος της ελληνικής πολιτείας, με τον Γιλντιρίμ να αλωνίζει στα χωριά της Θράκης, καταλήγει το STAR.