26 Ιουνίου 2017

Βορειοκορεάτες πράκτορες βασανίζουν κρατούμενη (ΒΙΝΤΕΟ)

Επειδή... «πλάγιασε με εχθρούς του κράτους»

Πόσο απάνθρωπες είναι οι συνθήκες στα «γκουλάγκ» της Βόρειας Κορέας; Το βίντεο τραβήχτηκε το 2012 και αποκαλύπτει (δείτε το βίντεο)...


... τις κτηνώδεις πρακτικές βασανισμού του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Στον απόηχο του τραγικού θανάτου του Ότο Γουόρμπιερ, του 22χρονου Αμερικανού φοιτητή που έπεσε μυστηριωδώς σε κώμα μετά από ένα χρόνο κράτησης σε «γκουλάγκ» της Βόρειας Κορέας και άφησε την τελευταία του πνοή μετά την επιστροφή του στις ΗΠΑ, τα ερωτήματα παραμένουν πολλά και βασανιστικά.

Οι μαρτυρίες για τις ολέθριες συνθήκες κράτησης στα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας και για τις κτηνώδεις πρακτικές βασανισμού του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι πολλές, ωστόσο συνοδεύονται σπάνια από οπτικό υλικό, λόγω της άκρας μυστικότητας με την οποία λειτουργεί το ασιατικό κράτος. Τα τελευταία 24ωρα, ωστόσο, ένα βίντεο που πιστεύεται ότι καταγράφει τον βασανισμό μιας κρατούμενης από Βορειοκορεάτες πράκτορες κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με πολλά αμερικανικά και βρετανικά μέσα να το αξιολογούν ως αυθεντικό.

Το σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο τραβήχτηκε, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το foxnews.com, το 2012. Μια γυναίκα με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη ξυλοκοπείται άγρια από πράκτορες του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν, οι οποίοι την κατηγορούν ότι εγκατέλειψε την χώρα της και ότι πλάγιασε με εχθρούς του κράτους της Βόρειας Κορέας, δηλ. με Νοτιοκορεάτες και Κινέζους άνδρες.

Στο κλιπ βλέπουμε τους πράκτορες να χτυπούν αλύπητα τη γυναίκα, η οποία αρνείται τις κατηγορίες, κάτι που φαίνεται να τους εξαγριώνει ακόμα περισσότερο. Κάποια στιγμή, ένας από τους ανακριτές χρησιμοποιεί ένα σχοινί για να το σφίξει γύρω από το λαιμό της κρατούμενης, προκαλώντας της ασφυξία.

Στο βίντεο -που παραμένει ασαφές πώς διέρρευσε στο διαδίκτυο- περιλαμβάνονται και σκηνές από τον βασανισμό ενός άλλου άνδρα που επιχείρησε να αυτομολήσει. Με ένα ραβδί, ο ανακριτής τραυματίζει τα πόδια του κρατούμενου και κατόπιν τον αναγκάζει να σταθεί όρθιος. Έπειτα τον χτυπά στο πίσω μέρος του κεφαλιού, ενώ τον κατηγορεί ότι έσκισε μια φωτογραφία του Κιμ Γιονγκ Ουν. Ίσως πρόκειται για τον θανόντα φοιτητή.