26 Ιουνίου 2017

Μπάμπης Καραθάνος: «Αν θέλει η Αλβανία να ενωθεί με το Κόσοβο ας το κάνει, αλλά…»

Απίστευτο: Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, Διακήρυξη της Αυτονομίας... δεν έχουν μεταφραστεί!

Είναι γεγονός ότι ως Έλληνες δεν έχουμε προωθήσει το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα (δείτε το βίντεο)...


... στο εξωτερικό όπως έπρεπε. Σε αυτό μας έχουν βάλει τα γυαλιά οι Αλβανοί και οι Σκοπιανοί, δυστυχώς…

Είναι χαρακτηριστικό ότι βασικά κείμενα του Βορειοηπειρωτικού ζητήματος (Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, Διακήρυξη της Αυτονομίας κτλ.) δεν έχουν μεταφραστεί σε καμία ξένη γλώσσα!

Στο πλαίσιο, λοιπόν, μιας προσπάθειας ενημέρωσης και διεθνοποίησης του Βορειοηπειρωτικού ζητήματος, συνεργάτες της σελίδας μας πήραν την πρωτοβουλία να πάρουν συνέντευξη από τον Μπάμπη Καραθάνο, πρόεδρο του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών με αγγλικό υποτιτλισμό.

Η προσπάθεια έγινε με γνώμονα μια πρώτη επαφή με τα βασικά θέματα του ζητήματος, δεδομένου ότι στο εξωτερικό (και δυστυχώς ως ένα βαθμό και στο εσωτερικό…) η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης δεν έχει την παραμικρή ιδέα για την ύπαρξη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, πόσο δε μάλλον για λεπτομέρειες που την αφορούν.

Με ένα μικρό, αρχικά, και εύληπτο ρεπορτάζ-συνέντευξη παρουσιάζονται συντόμως τα βασικά ιστορικά ορόσημα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, μαζί με ένα… ενδιαφέρον σχόλιο για τις πρόσφατες εξελίξεις και τις διάφορες δηλώσεις Αλβανών παραγόντων, όπως του Έντι Ράμα, για τα Βαλκάνια. Πιστεύουμε ότι αν και σύντομο, θα συζητηθεί. (himara)