28 Ιουνίου 2017

Αμερικανικός βομβαρδισμός στη Συρία σκότωσε 42 αμάχους σε φυλακή του ISIS!

Αεροπορική επιδρομή του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ προκάλεσε τον θάνατο 57 ανθρώπων εκ των οποίων 42 ήταν κρατούμενοι  Σύροι άμαχοι...
... σε φυλακή του Ισλαμικού Κράτους... Παρόλα αυτά, η Ουάσινγκτον συνεχίζει να υποστηρίζει ότι το Ισλαμικό Κράτος εξακολουθεί να είναι ο μοναδικός στόχος της…

Ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, οποίος βομβαρδίζει το Ισλαμικό Κράτος τόσο στη Συρία όσο και στο γειτονικό Ιράκ, αλλά τους τελευταίους μήνες έπληξε επανειλημμένα τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, γεγονός που ήγειρε φόβους περί νέας κλιμάκωσης εν μέσω μιας ήδη εξαιρετικά περίπλοκης σύρραξης.

Μολονότι ο Λευκός Οίκος ξεκαθάρισε τη Δευτέρα ότι προτεραιότητα των ΗΠΑ στη Συρία συνεχίζει να είναι ο πόλεμος εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, εντούτοις κατηγόρησε τη συριακή κυβέρνηση ότι προετοιμάζεται να εξαπολύσει μια επίθεση με χημικά όπλα και απείλησε πως σε περίπτωση που το πράξει, θα υπάρξουν αντίποινα.

Το Πεντάγωνο δικαιολογήθηκε ότι η προειδοποίηση αυτή έγινε εξαιτίας της ύποπτης, κατά την Ουάσιγκτον, δραστηριότητας σε μια αεροπορική βάση που φέρεται να είχε χρησιμοποιηθεί στην προηγούμενη επίθεση με χημικά όπλα την ευθύνη για την οποία οι ΗΠΑ είχαν επιρρίψει στη Δαμασκό.