30 Μαΐου 2017

Αυτή είναι η ελληνική απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε επιφυλακή ο στόλος

Ξεκίνησε η ελληνική άσκηση "Καταιγίδα 2017", η οποία και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή. Στόχος της είναι η επίδειξη ισχύος (δείτε το βίντεο)...


... και η αποστολή "μηνυμάτων" εθνικής κυριαρχίας και ετοιμότητας έπειτα από την προκλητική τουρκική άσκηση "Θαλασσόλυκος" που έλαβε τέλος πριν λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, κύριος αντικειμενικός σκοπός της άσκησης είναι η διατήρηση και προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας των υπηρεσιών και μονάδων, και η επίδειξη ισχυρής ναυτικής παρουσίας στο θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου. Το σημερινό πρόγραμμα της άσκησης ήταν η διεξαγωγή σεναρίων εμπλοκής στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο, καθώς και η ενίσχυση της διακλαδικότητας μεταξύ και των τριών όπλων.

Η διεξαγωγή της "Καταιγίδας" είχε προγραμματιστεί από το αρμόδιο υπουργείο αρκετό καιρό. Οι τουρκικές προκλήσεις και η τεταμένη κατάσταση στην νοτιοανατολική Μεσόγειο επιβάλλουν έναν στόλο υπερσύγχρονο με υψηλά "αντανακλαστικά" και προσαρμοσμένο στα σύγχρονα δεδομένα μάχης.

Τα παραπάνω στηρίζει και επίσημα η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ, η οποία είχε δείξει την ανησυχία της όταν πριν λίγες ημέρες είχε επιβιβαστεί στην πυραυλάκατο «Γρηγορόπουλος»  με προορισμό το κεντρικό Αιγαίο. Υπενθυμίζεται ότι τότε η πυραυλάκατος είχε πραγματοποιήσει άσκηση προσομοίωση τρομοκρατικής επίθεσης, η οποία περιελάμβανε επερχόμενη απειλή από ελικόπτερο, αντιμετώπιση κατευθυνόμενου βλήματος από ελικόπτερο, και διαδικασίες πλήγματος από κατευθυνόμενο πλήγμα.