26 Μαΐου 2017

Στην Ινδονησία δύο άντρες μαστιγώθηκαν λόγω ομοφυλοφιλίας (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Και μια γυναίκα επειδή "συναντήθηκε" με άντρα που δεν ήταν σύζυγος της

Οι δύο άντρες δικάστηκαν σε "ισλαμικό δικαστήριο" στην πόλη Μπάντα Άτσε και σε πλατφόρμα που στήθηκε δίπλα σε τζαμί τιμωρήθηκαν (δείτε τις εικόνες)...


... με 82 χτυπήματα από μαστίγιο. Περί τα χίλια άτομα που συγκεντρώθηκαν γύρω από την πλατφόρμα, κατέγραψαν τις στιγμές με τα κινητά τους τηλέφωνα.


Στην περιοχή Άτσε, που είναι από τις πιο συντηρητικές περιοχές της χώρας, παράλληλα με τους εθνικούς νόμους, εφαρμόζονται και οι κανόνες της σαρία. Από τους θεατές του μαστιγώματος κάποιοι κρατούσαν πανό με τα οποία απέρριπταν την κοινότητα των LGBT.


Οι δύο άντρες μετά από το μαστίγωμα αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ η αστυνομία δήλωσε πως είναι ελεύθεροι α γυρίσουν στις οικογένειες τους. Στην ίδια πλατφόρμα μια γυναίκα μαστιγώθηκε διότι συναντήθηκε με άντρα που δεν ήταν σύζυγος της.


Στην Ινδονησία όπου το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι το κράτος έχει λαϊκό χαρακτήρα. Οι εθνικοί νόμοι δεν θεωρούν την ομοφυλοφιλία αδίκημα. Αλλά η αστυνομία στην πρωτεύουσα Τζακάρτα έκανε έφοδο σε γκέι κλαμπ και με το αιτιολογικό πως παραβίασαν τους νόμους, συνέλαβε πάνω από 140 άτομα.