30 Μαΐου 2017

Προειδοποίηση: Έρχονται μεγάλες αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια της Ελλάδας

Σε μία αποκάλυψη σχετικά με την ειρήνη και την σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων προχώρησε ο πρώην υπαρχηγός της CIA (δείτε τα βίντεο)...


... Στίβεν Μάγιερ. Ο ίδιος προανήγγειλε την ραγδαία αλλαγή των συνόρων των Βαλκανίων, χωρίς να αφήνει ανεπηρέαστη και την χώρα μας.

«Στα Βαλκάνια, αργά ή γρήγορα, θα έχουμε αλλαγή των συνόρων», δήλωσε. Μιλώντας για τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή, ανέφερε ότι αυτά παραμένουν ισχυρά λέγοντας ότι «Οι Ευρωπαίοι και η ΕΕ δεν έχουν λύση για τα Βαλκάνια, και δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για την περιοχή ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σαφώς συμφέρον».

Ως χώρες-"θύματα" της ραγδαίας ανακατάταξης, ο Μάγιερ υπενθύμισε τις ευρύτερες αλλαγές που έγιναν κατά την δεκαετία του '90, μετά την διάλυση της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας.

«Η Βοσνία- Ερζεγοβίνη σήμερα απέχει πολύ από το να είναι μια ενωμένη χώρα από ό, τι στο παρελθόν. Το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου γίνεται όλο και πιο σοβαρό και η ΠΓΔΜ είναι σε σοβαρή κρίση εδώ και ένα μήνα. Την ίδια στιγμή, η ΕΕ δεν έχει απαντήσεις στα ερωτήματα που ταλανίζουν τα Βαλκάνια. Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι η Ουάσιγκτον προς το παρόν δεν ενδιαφέρεται περισσότερο τώρα για τα Βαλκάνια. Η κυβέρνηση Τραμπ δεν θα αντιδράσει στις κυοφορούμενες αλλαγές συνόρων στην περιοχή, ειδικά αν αυτές οι αλλαγές συμβούν ειρηνικά, παρόμοια με τον τρόπο που, ας πούμε, έλαβαν χώρα στο Μαυροβούνιο».

«Η κυβέρνηση Τραμπ έχει μικρή πρόσβαση στους εμπειρογνώμονες για τα Βαλκάνια. Η Σερβία θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και θα πρέπει να ακολουθήσει τις αλλαγές στην αμερικανική πολιτική», λέει ο ίδιος αποστέλλοντας ένα σαφές «μήνυμα» στο Βελιγράδι.

Η συνέντευξη του πρώην υπαρχηγού της CIA έρχεται σε μία εποχή που μόνο τυχαία δεν είναι. Η άνοδος του αλβανικού και σκοπιανού εθνικισμού, καθώς και η συμμαχία Ελλάδας-Σερβίας προς εξισορρόπηση των δύο προαναφερθέντων καταστάσεων, μπορεί γρήγορα να εξελιχθεί σε μεγάλη ένταση στα Βαλκάνια. Από την άλλη, οι προσδοκίες της Τουρκίας έχουν αυξηθεί, ειδικά και μετά την αμερικανική βοήθεια στους Κούρδους, ενώ στο "παιχνίδι" μπαίνει και η Ρωσία, έχοντας σταθερά συμφέροντα στην περιοχή.