29 Απριλίου 2017

USAF: Ζητούνται αγγλοσάξονες hackers να… παραβιάσουν!

Στη χώρα που εισήγαγε πρώτη –αν δεν μας απατά η μνήμη μας– τον θεσμό του «devil’s advocate» (δικηγόρος του διαβόλου) στην αναλυτική διαδικασία, την πρόσκληση...


... δηλαδή να επιχειρήσει με όποιον τρόπο νομίζει ο υπεύθυνος να αμφισβητήσει τη συμβατική σοφία, σε μια προσπάθεια να πετύχει όσο το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο αρτιότητας στο τελικό «προϊόν», έρχεται η αμερικανική Αεροπορία (USAF) και εφαρμόζει την ίδια λογική, με ίδια κίνητρα, σε άλλον όμως τομέα.

Η USAF προσκαλεί ειδικούς στους υπολογιστές από τις ΗΠΑ αλλά και από «επιλεγμένα» κράτη-συμμάχους, που όλως τυχαίως είναι οι αγγλοσαξονικές χώρες-εταίροι του συστήματος Echelon (Καναδάς, Βρετανία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία), ζητώντας τους να προσπαθήσουν να επιχειρήσουν με κάθε δυνατό τρόπο να παραβιάσουν την κυβερνοασφάλεια συγκεκριμένων ιστοχώρων της USAF!

Στόχος είναι αφενός ο εντοπισμός αδυναμιών στα συστήματα που χρησιμοποιούνται, αλλά πιθανότατα και ο εντοπισμός σημαντικών αναξιοποίητων ταλέντων που θα ήθελαν να σταδιοδρομήσουν στην αμερικανική Αεροπορία, από τον τομέα τους, αξιοποιώντας τις δεξιότητές τους για το καλό της εθνικής ασφάλειας!