29 Απριλίου 2017

Drones και στα ελληνικά δάση

Την Πέμπτη 4 Μαΐου το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα παρουσιάσει τα έξι drones σε εκπροσώπους του Τύπου στις εγκαταστάσεις του Τατοΐου.

Όπως μεταδίδει το «Έθνος», παρουσία...


... του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη αλλά και της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής, οι χειριστές θα πετάξουν τα drones ώστε να επιδειχθούν οι δυνατότητές τους στους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί αναλυτική παρουσίαση των τεχνικών προδιαγραφών των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προβλέπει την ίδρυση μίας υπηρεσίας στην οποία θα υπάγονται όλα τα εναέρια μέσα, όπως είναι και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Σύμφωνα με στελέχη της Κατεχάκη στόχος είναι τα drones να χρησιμοποιηθούν τη φετινή αντιπυρική περίοδο, πετώντας πάνω από δασικές εκτάσεις ή πυρκαγιές, ώστε να μεταδίδουν ζωντανή εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής.

Δεν αποκλείεται μάλιστα αργότερα να χρησιμοποιηθούν για την φρούρηση των δασών, προκειμένου να απαγορεύεται η όποια ανθρώπινη δραστηριότητα που θα κρίνεται πως βλάπτει το περιβάλλον.  Κόψιμο ξύλων, κυνήγι και πολλά άλλα!

Όπως μεταδίδεται, την αξιοποίηση σε επίπεδο πρόληψης - επιτήρησης των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) που διαθέτει η Ελληνική Αστυνομία ζήτησε, εν όψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος, με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα να ανταποκρίνεται θετικά.