25 Απριλίου 2017

Έτσι θα αντιμετωπίζονται τα drones (ΒΙΝΤΕΟ)

Nέα καινοτομία από τις ΗΠΑ  Την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την κατάρτιση σύμβασης προμήθειας μεγάλου αριθμού συστημάτων Dronebuster Block 3 ανακοίνωσε (δείτε το βίντεο)...


... η κατασκευάστρια Radio Hill.

Τα συστήματα χειρός (βάρος 2,2 κιλά και μήκος 53,34 εκατοστά) που έχουν δυνατότητα εντοπισμού και παρεμβολής μη επανδρωμένων αεροχημάτων πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους. Της έναρξης των διαδικασιών για την κατάρτιση της σύμβασης είχε προηγηθεί η πιστοποίηση του Dronebuster Block 3 από τη διεύθυνση προγράμματος αντιμετώπισης ρουκετών, πυροβολικού και όλμων (C-RAM: Counter Rocket, Artillery and Mortar) του Στρατού των ΗΠΑ.

Η πιστοποίηση έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2017 στο πεδίο δοκιμών Yuma (Yuma Proving Ground) και η επιτυχής ολοκλήρωση της κατέληξε στην επιλογή του Dronebuster Block 3 για χρήση από τις δυνάμεις των ΗΠΑ που συμμετέχουν στην επιχείρηση «Inherent Resolve».  Κατά την κατασκευάστρια το Dronebuster Block 3 έχει δυνατότητα εντοπισμού και παρεμβολής όλων των διαθέσιμων στο εμπόριο (COTS: Commercial Off The Self) μη επανδρωμένων αεροχημάτων και έχει τη μοναδική δυνατότητα ανίχνευσης τεσσάρων διαφορετικών ζωνών συχνοτήτων και παρεμβολής σε πέντε.

Με βάση τον υφιστάμενο προγραμματισμό οι παραδόσεις των συστημάτων θα αρχίσουν τις επόμενες εβδομάδες και παράλληλα θα διεξαχθούν σχολεία ταχύρρυθμης εκπαίδευσης για τη διασφάλιση της πλήρους αξιοποίησης των συστημάτων από τις δυνάμεις που επιχειρούν κατά του Ισλαμικού Κράτους. (defence-point)