29 Απριλίου 2017

Στα άκρα οι σχέσεις Συρίας-Ισραήλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Πόλεμο προβλέπουν Αμερικανοί αναλυτές!

Μεγάλη ανησυχία στο Ισραήλ έχει προκαλέσει η δήλωση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ότι η Συρία σκοπεύει να αγοράσει από την Ρωσία (δείτε τα βίντεο)...
... πυραύλους S-300. «Είναι φυσιολογικό να έπρεπε να έχουμε τέτοια συστήματα», δήλωσε ο Άσαντ στο συριακό πρακτορείο ειδήσεων.

«Είναι φυσιολογικό από την πλευρά μας να διαπραγματευόμαστε με τους Ρώσους τώρα αποβλέποντας να ενισχύσουμε τα συστήματά μας, είτε για να αντιμετωπίσουμε κάθε ισραηλινή εναέρια απειλή, είτε τους αμερικανικούς πυραύλους», τόνισε λίγο μετά τις ισραηλινές επιθέσεις κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού. Οι Ισραηλινοί αιτιολόγησαν τα αεροπορικά πλήγματα ως αναγκαία για την αντιμετώπιση της "τρομοκρατικής" οργάνωσης Χεζμπολά.

Τονίζεται ότι και στο παρελθόν έχει γραφτεί ότι η Συρία είχε εκφράσει την επιθυμία να αποκτήσει τους ρωσικούς S-300 ή S-400. Είναι όμως η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο λέγεται επισήμως.

Αμερικανοί αναλυτές τονίζουν ότι η απόκτηση υπερσύγχρονων ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων από την κυβέρνηση της Δαμασκού θα την καταστήσει σχεδόν άτρωτη σε αμερικανικά ή ισραηλινά χτυπήματα από τον αέρα, όμως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν ο Βλάντιμιρ Πούτιν θα διακινδυνεύσει τις έτσι κι αλλιώς «οριακές» σχέσεις του με τις ΗΠΑ, ή τις «περίεργες» με το Ισραήλ, παρέχοντας στον Άσαντ ένα τόσο ισχυρό όπλο.

Σε κάθε περίπτωση οι αναλυτές συνεχίζουν, οι σχέσεις Ισραήλ-Συρίας είναι εξαιρετικά τεταμένες, ενώ το παραμικρό επεισόδιο μπορεί να προκαλέσει ακόμα και πόλεμο.