13 Απριλίου 2017

Υπερψηφίστηκε η εξεταστική για την Υγεία

Δεν θα ερευνηθούν όμως τα πεπραγμένα των ετών 2015-2017

Την πρόταση για την σύσταση της εξεταστικής επιτροπής που είχαν καταθέσει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ψήφισε η πλειοψηφία της Ολομέλειας της Βουλής...


... και η οποία συγκέντρωσε 80 ψήφους περισσότερους από αυτή της ΝΔ.

Η πρόταση της πλειοψηφίας της συγκυβέρνησης ψηφίσθηκε από τους βουλευτές των κοινοβουλευτικών ομάδων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ συγκεντρώνοντας 187 θετικές ψήφους έναντι 71 «κατά». Η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντίθετα έμεινε στις 107 θετικές ψήφους και έλαβε 151 αρνητικές ψήφους. 21 βουλευτές ψήφισαν «παρών».

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ και η ΕΚ ψήφισε «παρών» και στις δύο προτάσεις, ενώ η Χ.Α, το ΚΚΕ και το Ποτάμι είπαν «ναι» και στις δύο προτάσεις. Αντίθετα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έλεγαν «ΝΑΙ» στην δική τους πρόταση και «ΟΧΙ» στης ΝΔ. Σε αντιστάθμισμα και οι βουλευτές της ΝΔ είπαν «ΟΧΙ» στην πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και «ΝΑΙ» στην δική τους.

Από την ονομαστική ψηφοφορία απουσίασαν συνολικά 21 βουλευτές απ’ όλα τα κόμματα και χωρίς αυτές οι απουσίες να «γεννούν» πολιτικά ερωτήματα.

Η πρώτη ημερομηνία που έδωσε η Ολομέλεια της Βουλής ως προθεσμία στην εξεταστική επιτροπή για να ολοκληρώσει τις εργασίες της εντός τριών μηνών. Τα κόμματα μέχρι την Δευτέρα 21 Απριλίου θα πρέπει να γνωστοποιούσαν τους 23 βουλευτές που θα συνθέσουν τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής.