26 Απριλίου 2017

Στον δρόμο του Ιράν

Στα 15 χρόνια της διακυβέρνησης του ΑΚΡ, συνεχίζεται ο εκφυλισμός και η οπισθοδρόμηση.

Η αμορφωσιά-εχθρός του λαϊκού καθεστώτος, πέτυχε να βγει στο φως της μέρας...
... και τράφηκε από το αίμα που της έφερνε η εξουσία. Ή μάλλον πιο σωστά το ΑΚΡ εξέθρεψε την αμορφωσιά και η αμορφωσιά το ΑΚΡ.

Οι επιτελείς του ΑΚΡ που δεν έχουν καμία σχέση με πολιτική αρχών και επιπέδου, είναι οι βασικοί υπεύθυνοι του ηθικού ξεπεσμού της Τουρκίας. Μπλεγμένοι μέσα στην διαφθορά και τις κλοπές, κρύφτηκαν πίσω από τον θώρακα της ασυλίας και τους τοίχους του προεδρικού μεγάρου.

Η ηθική σαπίλα του κράτους φυσικά και μεταδόθηκε στην κοινωνία. Διαφθορά, κλοπές, δολοφονίες γυναικών και βιασμοί παιδιών αυξήθηκαν και νομιμοποιήθηκαν. Όπως όλα αυτά έτσι και το δημοψήφισμα και το αμφισβητούμενο αποτέλεσμα του,ήταν μια ντροπή για την Τουρκία. Πολιτικοί στην φυλακή και στα ΜΜΕ μόνο η φωνή του ΑΚΡ…. Η κυβέρνηση του ΑΚΡ χρησιμοποιώντας στο έπακρο τις κρατικές δυνατότητες στην υπέρ του ΝΑΙ προπαγάνδα του…. Kαι η προσπάθεια εκφοβισμού των προπαγανδιστών του ΟΧΙ, με απειλές και ξυλοδαρμούς, αποτελούν ενδείξεις του κλίματος ανισότητας στο οποίο διεξήχθη το δημοψήφισμα…

Να μην ξεχνάμε και την αγαστή συνεργασία που είχαν στην διάρκεια των εκλογών το ΑΚΡ και το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK).Το YSK κρίνοντας ως έγκυρα τα εκατομμύρια ασφράγιστα ψηφοδέλτια πήρε μια απόφαση σκάνδαλο. Υπήρξε ψηφοφόρος που βγήκε από την κάλπη με 5 φακέλους. Άλλος ψήφισε σε δύο διαφορετικές κάλπες. Σε αρκετές περιοχές οι αρμόδιοι υπάλληλοι για τις κάλπες ήταν όλοι του ΑΚΡ.

Παρόλα αυτά όμως το ΝΑΙ που κέρδισε με το ζόρι, οδηγεί την Τουρκία σε αλλαγή καθεστώτος. Αυτό το "παρά τρίχα" αποτέλεσμα δεν ξέρω αν θα εμποδίσει το μεθύσι της νίκης του Ερντογάν, αλλά είναι βέβαιο πως αφήνει το στίγμα του στo χάρισμα του. Και αν διαβάσουμε το αποτέλεσμα από την σκοπιά του ΟΧΙ, βλέπουμε πως παρά τον τόσο εκφυλισμό στην Τουρκία, το μισό της χώρας είδε την πραγματικότητα και μπόρεσε να δηλώσει "Σταμάτα πια, μην ακουμπάς την δημοκρατία μου".

Και εγώ πιστεύω και θέλω να πιστεύω πως πίσω από το OXI κρύβεται η ανυσηχία τους πως η Τουρκία θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα θεοκρατικό κράτος. Το συντομότερο δυνατό το ΑΚΡ θα πάει σε συνέδριο και εκεί θα τοποθετηθεί επικεφαλής του ΑΚΡ ο Ερντογάν. H βουλή θα πάει στο ράφι και η εξουσία θαν δοθεί πάλι στο μέγαρο. Ο ερντογανισμός πλέον έχει πλησιάσει στον στόχο του.

Η λαϊκή, δημοκρατική κοινοβουλευτική δημοκρατία που ίδρυσε που ίδρυσαν ο Μουσταφά Κεμάλ και οι σύντροφοι του, εντός δύο ετών βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της διάλυσης Παιδιά ας είναι χαρούμενη η τελευταία γιρτή του Παιδιού της 23η; Απριλίου! (afrika -τουρκοκυπριακή-, tourkikanea)