24 Φεβρουαρίου 2017

Ζητούν να ξαναγίνει η δίκη του Χριστού (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι αναφέρει Ιουδαίος λόγιος

Ένας Ιουδαίος λόγιος, ο Ariel Cohen Alloro, ενώ δεν είναι «επίσημος ραβίνος», είναι ένας μαθητής ενός από τους σημερινούς μεγάλους ραβίνους και (δείτε το βίντεο)...


... για πολλά χρόνια σπουδαστής του Ιουδαϊσμού και του Χριστιανισμού.

Ο ίδιος προτείνει την «παραδοσιακή τελετή Pidyon haben» - η «εξαργυρώνοντας τον πρωτότοκο γιο» (Έξοδος 13, 1-2) για να γίνει δεκτός ο Ιησούς, γνωστός στους Εβραίους ως Yeshua (σ.σ. το όνομα Ιησούς είναι ελληνικό από το ίαση), «πίσω στην εβραϊκή οικογένειά του και να αφαιρεθούν όλα τα παλιά ταμπού και οι περιορισμοί που συνδέονται με το όνομά του από ορθόδοξη ιουδαϊκή άποψη».

Είπε ότι το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι να ξεκινήσει μια δημόσια επανεκδίκαση της υπόθεσης του Ιησού με την παρουσία των 10 πιο σημαντικών ραβίνων στο Ισραήλ, που θα σημάνει «την διόρθωση της στημένης δίκης που έγινε πριν από 2.000 χρόνια και θα διευκρινίσει μπροστά από όλο τον κόσμο όλες οι πτυχές και τα θέματα που σχετίζονται με αυτό το ευαίσθητο θέμα».

Ο Alloro προσπαθεί να δημιουργήσει ενδιαφέρον για το σχέδιό του με την ιστοσελίδα του ‘Facing Each Other’ καθώς και στην σελίδα του στο Facebook.

Στην ιστοσελίδα του καλωσορίζει τους ανθρώπους σε μια «εικονική συνάντηση μεταξύ Ιουδαϊσμού και Χριστιανισμού».