16 Φεβρουαρίου 2017

Υπό οικονομικό έλεγχο οι κατάσκοποι της Τουρκίας στην Αυστρία

Tίθεται υπό έρευνα η Τουρκο-Ισλαμική Ένωση Αυστρίας (ΑΤΙΒ)

Η αυστριακή κυβέρνηση, έθεσε υπό οικονομικό έλεγχο την Τουρκο-Ισλαμική Ένωση Αυστρίας μετά από τις κατηγορίες για κατασκοπία και για το ότι έπαιρνε...


... εντολές από την Άγκυρα.

Τις περασμένες μέρες ο βουλευτής των Πρασίνων και υπεύθυνος Ασφαλείας έφερε στην επικαιρότητα, το ότι η ΜΙΤ στην Αυστρία με 200 πράκτορες παρακολουθούσε και συνέτασε αναφορές για τους αντιπολιτευόμενους και για τους φίλα κείμενους στον Φετουλλάχ Γκιουλέν και κάλεσε τον υπουργό εσωτερικών Βόλφανγκ Σόμποτκα να κινητοποιηθεί κατά της ΑΤΙΒ.

Σύμφωνα με ειδήσεις από τον αυστριακό τύπο, ο Πίλζ που παρουσίασε στις μονάδες ασφαλείας έγγραφα σχετικά με την ΑΤΙΒ, υποστήριξε πως η ΑΤΙΒ κινήθηκε κατά παράβαση του καταστατικού της. Ο Πιλζ δήλωσε πως "Το ότι αυτός ο σύλλογος πήρε χρήματα από την Τουρκία ή γενικότερα από το εξωτερικό, είναι παράβαση των νόμων του Ισλάμ" και πρόσθεσε πως αν επαληθευτούν οι ισχυρισμοί τότε πρέπει το κράτος να διαλύσει την ΑΤΙΒ.

Ο Πιλζ είπε πως δεν διστάζει από τις ενδεχόμενες αντιδράσεις που μπορεί να έλθουν από την Τουρκία και  ανέφερε πως "Κοινοποιούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο τα απόρρητα έγγραφα. Τότε η τουρκική κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα 30 κράτη".

Σύμφωνα με την είδηση από την εφημερίδα Krone, το υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας παρέδωσε στην εισαγγελία τις πληροφορίες που είχαν περιέλθει στην κατοχή του. Ο πρωθυπουργός Κρίστιαν Κερν μετά από τους ισχυρισμούς του Κερν κινητοποιήθηκε και έδωσε εντολή να γίνει οικονομικός έλεγχος στην ΑΤΙΒ για να εντοπιστεί από ποιες πηγές δέχτηκε οικονομική στήριξη.

Η δε εφημερίδα Kurier προβάλει σχετικά με το θέμα το ότι ο υφυπουργός Μουνά Ντουζντάρ δήλωσε πως ο οικονομικός έλεγχος στην ΑΤΙΒ θα γίνει αμέσως τον Μάρτιο. (diken, tourkikana)

Σχόλιο: Δεν θα πρέπει κι εμείς ως Ελλάδα να πάρουμε τα έγγραφα αυτά για τα οποία μιλά ο Πίλζ; Ή μήπως πιστεύουμε πως η Τουρκία, σέβεται τους ελληνικούς νόμους και ποτέ δεν θα έκαμνε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα;