24 Φεβρουαρίου 2017

Ιστορική πρόκριση για το ΑΠΟΕΛ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη νίκη-πρόκριση στους «16» του Europa League πανηγύρισε το ΑΠΟΕΛ επικρατώντας με 2-0 της Ατλέτικ Μπιλμπάο στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας.

Ο «Θρύλος» της Μεγαλονήσου (δείτε το βίντεο)...


... έγραψε ιστορία καθώς προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στη φάση των δεκαέξι καλύτερων ομάδων της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης ανατρέποντας μάλιστα το εις βάρος του 3-2 από την αναμέτρηση της περασμένης εβδομάδας στο «Σαν Μαμές».

Σκόρερ για την κυπριακή ομάδα ήταν οι Πιέρος Σωτηρίου (46΄) και Γιάννης Γιαννιώτας με πέναλτι (54΄). Μάλιστα ο νεαρός Κύπριος επιθετικός αποβλήθηκε στο 65΄με δεύτερη κίτρινη κάρτα και συνεπώς θα χάσει το πρώτο παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ στην επόμενη φάση, ενώ με δέκα παίκτες τελείωσε την αναμέτρηση και η Μπιλμπάο λόγω της αποβολής του Άντερ Ιτουράσπε στο 90΄.

Οι συνθέσεις:
ΑΠΟΕΛ (Κρίστιανσεν): Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Αστίθ, Ιωάννου, Μοράις, Βινίσιους (76' Εμπεσίλιο), Γιαννιώτας, Εφραίμ (71' Βάντερ), Μπαράλ (61' Ντε Καμάργκο), Σωτηρίου.
Μπιλμπάο (Βαλβέρδε): Ιραϊθόθ, Ντε Μάρκος (79' Σαμπίν), ΓΓκόμεθ, Ετσεΐτα (70' Ιτουράσπε), Μπαλενθιάγα, Σαν Χοσέ, Μπενιάτ, Γκαρθία, Σουσαέτα (57' Βιγιαλίμπρε), Μουνιαΐν, Γουίλιαμς.