31 Ιανουαρίου 2017

Ποιος είσαι, βρε μεγάλε;

γράφει ο Καλλισθένης
Ο Διονύσης Τσακνής ανακοίνωσε την ίδρυση μιας υπηρεσιακής επιτροπής που θα λογοκρίνει αν το υλικό που στέλνει η Χρυσή Αυγή "είναι μεταδόσιμο ή όχι".

Πέραν του ότι...


... σε δημοκρατικές χώρες προληπτική λογοκρισία δεν νοείται, ακόμη και αν πρόκειται για αντιδημοκρατικές τοποθετήσεις (όπως δεν λογοκρίνονται τα κείμενα των αριστεριστών, ούτε καν των εγκλείστων τρομοκρατών), όμως υπάρχει και άλλο θέμα.


Επιχειρώντας ο Τσακνής, να προκαταλάβει αντιδράσεις, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ότι «για την ανεξαρτησία και την αδιάβλητη λειτουργία της επιτροπής εγγυώμαι ο ίδιος».

Ποιος είσαι βρε μεγάλε, ο Πάπας; "Εγγυώμαι, εγώ", έλεγε ο γιος της Μάργκαρετ και μου έσπαγε τα νεύρα, "εγγυώμαι, εγώ" λέγει τακτικά ο Τσίπρας, το κόλλησε και ο Τσακνής. Δηλαδή, αν κάποιος είναι καλός σε έναν τομέα (αν, λέω) έχει κάποια βαρύτητα η εγγύησή του επί άλλου θέματος; Πού το γράφει αυτό;

Μήπως χρειάζονται κάποια ψήγματα αυτογνωσίας; Ή μήπως η σοβιετική αυταρχικότητα τείνει να γίνει τρόπος ζωής στην παρούσα πολιτική σκηνή; Παριστάνουν τον δημοκράτη, αλλά τα σταλινικά κατάλοιπα τους προδίδουν.Αποφασίζουμε και διατάζουμε.