5 Ιανουαρίου 2017

Τουρκία: Έμμεσες απειλές κατά των ΗΠΑ

Έμπλεξαν στην Συρία και θέλουν άλλοι να τους ξελασπώσουν

Ο  υπουργός Αμύνης σχολίασε την μη παροχή αεροπορικής υποστήριξης από τις δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ στην επιχείρηση στο Αλ Μπαμπ.

Το ότι τα αεροσκάφη...
... του διεθνούς συνασπισμού δεν παρέχουν υποστήριξη στην συνεχιζόμενη επιχείρηση στο Αλ Μπαμπ, έχει καταστήσει αμφισβητήσιμη την παρουσία τους στην Βάση Ιντζίρλικ, εκτίμησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Φικρί Ισίκ.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στην Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, ο υπουργός Αμύνης σχολίασε την μη παροχή αεροπορικής υποστήριξης από τις δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ στην επιχείρηση στο Αλ Μπαμπ. Ο Ισίκ είπε ότι αυτό προκαλεί αμφισβήτηση της βάσης Ιντζίρλικ, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα παρακάτω:

«Ελπίζουμε, όλες οι δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού και κατεξοχήν οι ΗΠΑ, να προσφέρουν την αεροπορική και άλλη υποστήριξη που έχει ανάγκη η Τουρκία στην Επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη. Να γίνει το απαραίτητο βήμα σ’ αυτό το στάδιο, δίχως περαιτέρω καθυστέρηση.

» Για να είμαστε ειλικρινείς, δημιουργεί προβληματισμό το γεγονός ότι ειδικά οι χώρες με τις οποίες είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ εδώ και πολλά χρόνια, οι χώρες του συνασπισμού που συστάθηκε για την αντιμετώπιση της ISIS, δεν προσφέρουν υποστήριξη σε αυτή την επιχείρηση του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που υποστηρίζεται από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις εναντίον του Αλ Μπαμπ που είναι ένα άκρως κρίσιμο μέρος στον αγώνα κατά της ΙSIS». (trt.net.)